Oricât de mult ți-ai dori, nu poți scăpa de rufele murdare. O mașină de spălat rufe ieftină care este aptă să-ți fie alături timp de câțiva ani fără a se strica este tot ceea ce ai nevoie. Prețurile nu sunt atât de ieftine pe cât ai spera.

Dacă vechea mașină ți s-a stricat, poți avea un motiv de îngrijorare analizând prețurile lor. Pe de altă parte, ai libertatea ca de această dată să fii mai bine informat în punctul achiziției și să alegi una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe pentru tine.

Prețurile pot să difere în funcție de tipul de mașină de spălat, de capacitate sau de funcționalitățile pe care ți le oferă. Având suficiente detalii despre fiecare dintre aceste caracteristici, îți va fi mult mai ușor să o achiziționezi pe cea potrivită.

Tipul mașinii de spălat poate aduce un plus de confort. Unele pot fi mai dificil de încărcat, însă sunt mai spațioase și e mult mai ușor să scoți rufele din cuvă de îndată ce procesul de spălare a luat sfârșit. De aceea există două tipuri de mașini de spălat rufe pe care urmează a ți le prezenta.

tipuri
masina de spalat incarcare frontala
Mașină de spălat rufe cu încărcare frontala

De obicei acestea sunt și cele mai scumpe modele de pe piață, asta din cauza faptului că sunt recunoscute pentru curățarea eficientă a rufelor, precum și modului în care tratează țesăturile. Un alt avantaj al lor este cantitatea de apă utilizată.

În timp ce se folosește un volum redus de apă, e de la sine înțeles că e nevoie de mai puțin detergent, deci banii pe care îi dai în plus pe o mașină cu încărcare frontală ajung să fie economisiți chiar prin intermediul consumabilelor.

Cuva se învârte la o viteză mult mai mare, permițând o extractie rapida a apei, precum și capabilitatea de uscare. Cu toate acestea, viteza nu este în mod cert un avantaj, în special din cauza faptului că poate cauza vibrații destul de puternice.

Unele podele pot absorbi foarte bine vibrațiile în funcție de materialul din care sunt realizate. Spre exemplu, lemnul nu este unul dintre cele mai prietenoase materiale pentru acest fenomen fizic. Clasica gresie de baie este mai mult decât perfectă.

masina de spalat verticala
Mașină de spălat rufe verticală

Pentru această gamă de produse vă recomandăm mașinile de spălat rufe verticale cu agitator, deoarece electrocasnicele dotate cu acest accesoriu costă mai puțin și sunt mai rapide față de cele de la care elementul lipsește.

Sunt cunoscute drept mașini de spălat de înaltă eficientă, fiind mai bune la curățare, foarte atente la materialele textile pretențioase. În ciuda volumului foarte mare, cantitatea de apa este cât se poate de mică, deci consumabilele nu reprezintă o problemă.

Modelele cu agitator se învârt foarte repede și îndepărtează eficient umezeala din rufe, scurtând cu mult timpul pe care îl atribui uscării hainelor. Cu toate acestea, e posibil ca viteza prea mare să amestece mult prea mult hainele.

Cele mai ieftine mașini de spălat rufe sunt cele ce se regăsesc în gama electrocasnicelor verticale și reprezintă o soluție foarte bună pentru a evita costurile în care te-ai implica atunci când ai lua ca punct de reper pentru viitoare achiziție o mașină de spălat cu încărcare frontală. 

De cât spațiu am nevoie?

În principiu, o mașină de spălat rufe are o lățime de aproximativ 60 cm. Vom prelua un exemplu concret al unui model obișnuit de mașină de spălat ale cărei coordonate dimensionale arată cam așa: 84 x 60 x 41.5 (înălțime x lățime x adâncime – toate măsurate în centimetri).

Acestea ar fi doar dimensiunile electrocasnicului propriu-zis, însă e clar că nu poți să îl poziționezi în așa fel încât să fie lipit de perete sau de alte obiecte din apropierea sa, precum un uscător de rufe sau un dulap de baie.

În spatele mașinii de spălat rufe trebuie să existe un spațiu liber de cel puțin 10 – 15 cm, pe când în părțile laterale e suficient să existe o distanță de 2 – 3 cm între dispozitiv și perete sau alte electronice, corpuri de mobilier sau perete.

E absolut necesar acel spațiu din spatele mașinii de spălat deoarece acolo sunt poziționate câteva elemente care fac posibilă alimentarea cu apa sau scurgerea celei deja folosite. De asemenea, există și un sistem de ventilație al mirosurilor.

schita dimensiuni masina de spalat
capacitate
Capacitate

Mașinile cu volum mai mare aduc și câțiva centimetri buni în plus la lățimea dispozitivului, la fel întâmplându-se și în cazul uscătoarelor de rufe. Dacă ești de părere că un volum mai mare îți va fi de folos, asigură-te că beneficiezi de suficient spațiu în încăpere.

O cuvă cu capacitate mai mare este un element de bază pentru cele mai bune mașini de spălat rufe, curățând o multitudine de haine simultan. În cazul în care se strâng foarte multe rufe, chiar și un litru un plus te poate scuti de un proces de spălare.

Un alt avantaj al volumului îl constituie însuși libertatea de a spăla acele obiecte vestimentare care nu ar încăpea într-o mașină de spălat rufe de 5kg sau mai puțin, precum o pătură de pat sau un palton de iarnă.

clasa energetica
Clasa energetică

Față de alte aparate electrocasnice, mașina de spălat rufe are un consum ușor nefavorabil, sau cel puțin așa ar trebui să se întâmple. În realitate, cumpărătorul inteligent va alege întotdeauna un model cu clasă energetică ce favorizează consumul redus.

S-a renunțat de mult la acele modele cu clasă energetică B, în prezent fiecare dintre ele fiind reprezentat doar de cele mai economice tehnologii. Conform statisticilor oferite de magazinele online, peste 65% dintre electrocasnicele de spălat rufe au o clasă energetică A+++.

Tabelul de comparație de mai sus vă va ajută să înțelegeți pe ce poziție s-ar situa mașina ta de spălat rufe în clasamentul consumului de energie electrică.

pretul
Prețul

Nu putem ști ce așteptări are fiecare persoană atunci când caută printre cele mai bune mașini de spălat rufe în speranța că va găsi una eficientă, economică și ieftină. E cât se poate de clar că poți găsi o mașină de spălat indiferent de bugetul pe care îl ai.

Îți dorești o mașină de spălat foarte ieftină? Avem o soluție excelentă pentru bugetele restrânse: mașina de spălat semiautomată. Dacă ți s-a stricat cea veche și cauți o variantă low-cost, vestea bună ți-o dau chiar aceste modele, pe care le poți cumpără la un preț de cel mult 500 de lei.

Tot prin intermediul statisticilor am reușit să deprindem și faptul că cele mai multe mașini de spălat au prețul cuprins între 1000 – 1500 de lei. Noi suntem de părere că aceste costuri pot fi suportate de orice persoană ce dorește un electrocasnic  fiabil, eficient, dotat cu câteva funcții și design plăcut.

Avem un exemplu concret al unei mașini de spălat rufe Whirlpool cu tehnologia “Al șaselea simt”, o capacitate de 7 kg, 1200 de rotații pe minut, clasă energetică A+++, ecran de control ce beneficiază de tehnologia Smart și o mulțime de programe de spălare.

masina de spalat whirlpool
Mașină de spălat Whirlpool

Denumirea brandului este cât se poate de sugestivă pentru domeniul mașinilor de spălat. Nu degeaba este și unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați producători. Au o gamă foarte largă de produse de toate tipurile și prețurile.

Orice cumpărător își poate găsi cu ușurință o mașină de spălat Whirlpool, indiferent de preferințele sale sau de bugetul de care dispune pentru a intra în posesia unui electrocasnic care să atingă performanțe de top sau minimul de eficiență de care ai nevoie.

masina de spalat samsung
Mașină de spălat Samsung

V-ați obișnuit cu numele Samsung ori de câte ori accesați categoria de electronice și electrocasnice. Brandul ocupă de ceva timp o poziție în clasamentul producătorilor de mașini de spălat la fel de bună precum cea pe care a căpătat-o în categoria telefoanelor inteligențe.

De la mașini de spălat rufe ieftine și până la modele de ultimă generație, cu un număr foarte mare de funcții, afișaj electronic, digital sau chiar smart, format slim, verticale sau frontale, lista exemplelor de caracteristici ale mașinilor de spălat Samsung poate continua.

masina de spalat arctic
Mașină de spălat Arctic

Un brand românesc despre care nu vom vorbi doar pentru că are o însemnătate anume pentru noi, ca români, însă suntem conștienți că discutăm de un producător cu o experiență foarte mare nu doar pentru tematica acestei pagini, ci la nivelul întregii game de electronice și electrocasnice.

Însuși vechimea și felul în care a reușit să păstreze încrederea cumpărătorilor în tot acest timp denotă faptul că brandul își propune să meargă doar în direcția progresului și să aducă pe piață mașini de spălat din ce în ce mai bune.

masina de spalat hotpoint
Mașină de spălat Hotpoint

Nu e întâmplător ca produsele lor să primească de cele mai multe ori doar păreri pozitive din partea cumpărătorilor. Interesul celor de la Hotpoint este de acela de a aduce pe piață cele mai bune mașini de spălat rufe la prețuri cât mai mici.

Prețurile pot fi foarte ușor de verificat, însă de unde deducem cât de calitative sunt? Noi am ales câteva dintre produsele lor și am ajuns la concluzia că părerile oamenilor ce le-au achiziționat sunt cele mai sugestive dovezi ale eficienței.

masina de spalat indesit
Mașină de spălat Indesit

Este al doilea cel mai mare producător de electrocasnice din Europa și unul dintre cele mai sugestive nume în industria producerii de mașini de spălat. Aparatura lor se comercializează sub denumirea de Îndesit sau Hotpoint-Ariston.

Având strânse legături cu cele două branduri la fel de populare, au reușit să se dezvolte pe piață simultan și să atragă atenția unui număr cât mai mare de cumpărători doritori de a avea un electrocasnic modern și accesibil.

masina de spalat beko
Mașină de spălat Beko

Când vine vorba de electronice și electrocasnice, asigură-te că nu le omiți pe cele de la Beko. Poate ați fost obișnuiți cu electrocasnice mari sau mici, însă colaborarile cu alte nume le-au permis să se extindă și pe alte nișe. Putem luă că exemplu laptopurile produse în parteneriat cu Lenovo.

Până în prezent, sortarea descrescătoare în funcție de relevanța brandului a făcut doar ca mașinile de spălat de la Beko să iasă și mai ușor în evidența cumpărătorilor încântați să ofere un feedback pozitiv fiecărui dispozitiv cumpărat.

masina de spalat electrolux
Mașină de spălat Electrolux

Electrolux este un producător suedez care are o gamă de produse vastă, alcătuită din mașini de spălat de toate tipurile: verticale, cu încărcare frontală sau încorporabile pentru a oferi locuinței un design minimalist cu tentă modernă.

Mașinile lor de spălat rufe sunt foarte apreciate când vine vorba de modul în care reușesc să automatizeze întreg procesul de spălare prin implementarea unui număr tot mai mare de funcții. Sunt foarte apreciați pentru uscătoarele de rufe pe care le comercializează.

masina de spalat lg
Mașină de spălat LG

După cum bine știm, LG este nelipsit când vine vorba de aparate eletronice pentru casă sau gadgeturi. A fost întotdeauna cu un pas în fața competitorilor la fiecare tehnologie. Vom lua exemplul televizoarelor OLED, fiind primul brand care le-a comercializat.

Cât despre mașinile de spălat rufe LG, aproape orice funcție despre care știați că poate fi implementată pe un electrocasnic de acest fel se poate regăsi la unul dintre produsele lor. O să vă lăsăm pe voi să descoperiți mai multe detalii.

dispenser detergent
Dispenser automat de detergent

Unele mașini de spălat pot fi alimentate cu detergent care să dureze pentru câteva spălări, fără a mai fi nevoie să o alimentezi de fiecare dată când o pornești. De asemenea, detergentul va fi utilizat în funcție de materialul țesăturilor sau de programul ales.

cuva otel inoxidabil
Cuvă din oțel inoxidabil

Acest material este foarte fiabil și poate face față mult mai bine vitezelor mari pe care le atinge vasul interior.  Cu această ocazie, se extrage mult mai multă apă din materialul textil și poți reduce considerabil timpul destinat uscării rufelor.

temperatura masina de spalat
Control termic

Temperatura apei folosite de cea mai bună mașină de spălat rufe era reglată prin simplul amestec a unei cantități de apă rece cu apă caldă, existând o proporție presetata în urma căreia să se obțină un volum de apă la o anumită temperatură.

Această funcție de control termic pur și simplu încălzește la o valoare termică adecvată setărilor pe care le vei alege înainte de a porni programul de spălare.

alerta ciclu spalare
Alertă terminare ciclu de spălare

Ori de câte ori se încheie un ciclu complet de spălare, mașina de spălat produce un sunet care te avertizează că e timpul să scoți hainele din cuvă și să le pui într-un uscător de rufe electric sau un suport de uscare.

clatire masina de spalat
Ciclu suplimentar de clătire

După terminarea spălării, doar prin apăsarea unui buton poți activa un ciclu suplimentar care să îți clătească hainele. Cu ajutorul său poți scăpa de detergentul care poate rămâne pe haine în cazul în care nu a fost bine indeparat.

De asemenea, poți folosi această funcție pentru a îndepărta murdăria sau părul provenit de la animalele de companie fără a fi nevoie să pornești un ciclu de spălare atunci când nu este neapărată nevoie.

pornire intarziata
Pornire întârziata

Vrei să pornești mașina de spălat, însă e o oră care nu e prea rezonabilă pentru a porni un electrocasnic atât de  zgomotos și ai prefera să ai posibilitatea de a porni spălarea peste câteva ore, timp în care știi că nu ar deranja pe nimeni zgomotul produs.

Cele mai bune mașini de spălat au funcția de pornire întârziata. Poți alege o perioadă de câteva zeci de minute sau chiar câteva ore la sfârșitul căreia mașina să pornească automat și să înceapă un ciclu de spălare pe care l-ai selectat.

Articole informative
282 Comentarii
 1. Raspunde
  Corina Zdurcea
  iunie 29, 2017 la 2:44 pm

  Sunt multumita de masina de spalat Samsung Eco. Usuca foarte bine hainele si in plus mi-am luat grija de la hainele care trebuie sa le verific daca sunt uscate mai tot timpul. Economiseste foarte multa apa si energie datorita tehnologiei Eco Bubble, spala foarte bine hainele, chiar si la o temperatura scazuta. Este foarte eleganta si estetic, eu o am in bucatarie si nici nu se observa, imi place ca este slim si nu ocupa mult loc. In ceea ce priveste zgomotul, am scapat de vechea masina care simteam ca „decoleaza” atunci cand storcea hainele sau cand evacua apa. Mi se pare cea mai buna ideea cea cu aplicatia de pe telefon, scanezi masina si vede daca are vreo problema, cu ocazia asta nu chemi degeaba instalatorul.

  O recomand! Sunt foarte multumita de ea si programul scurt de 15 minute este genial pentru hainele care nu sunt asa murdare.

 2. Raspunde
  Elena
  iunie 20, 2017 la 5:23 pm

  M-am hotarat sa schimb masina de spalat, dar sa pastrez brand-ul. Asa ca am cumparat din nou o masina incorporabila Whirlpool, un model mai nou. Inainte am avut tot Whirlpool, dar se invechise si m-am gandit ca a venit vremea sa iau alta.
  Am fost foarte incantata de alegerea facuta, este mult mai incapatoare ca cea dinainte, se opreste singura, adica nu doar programul ci se si inchide dupa o perioada, are un sistem sa spele mai rapid chiar daca este la grade mai multe.
  M-au incantat si toate functiile cu care a venit, avand in vedere ca este un model mai nou. Am cumparat-o la reducere, mi-au adus-o ok, numai ca avea apa in cuva, nu am inteles de ce, mi-au explicat ca se fac teste inainte de a le vinde, oricum nu m-a afectat acest lucru.
  Ca si puncte in minus, pot spune ca nu are aceiasi calitate a materialului ca vechiul model, in sensul ca este un plastic mai firav, mai ales sertarul in care pui detergent.
  Este mai zgomotoasa ca cea dinainte si butoanele sunt un pic cam ciudate, trebuie sa apesi cu putere sau de mai multe ori ca sa o pornesti.

  Dar, in final sunt multumita de alegere, mai ales ca are 7 kg capacitate maxima si nu mai este nevoie sa spal mai multe ture atunci cand hainele nu sunt murdare si vreau doar sa le improspatez.
  Deci, raman fidela Whirlpool.

 3. Raspunde
  Horia Paul
  iunie 8, 2017 la 5:06 pm

  M-am gandit sa va povestesc o intamplare de-a mea cu actuala masina de spalat rufe.
  Nu se gaseste printre cele recomandate de voi dar de aici am ajuns sa o cumpar. E vorba de un Indesit cu uscator pe care am cumparat-o mai repede decat trebuia, dar nu regret. La 2 zile dupa ce am dat comanda mi-a trecut prin minte sa ma uit la review-urile de pe emag. Si tocmai ca eu de obicei o faceam si acum nu stiu de ce m-am grabit asa de tare. In fine, am citit parerile… destule negative, in special cele supraapreciate de ceilalti potentiali cumparatori, insa mai multe sunt alea pozitive.
  Evident ca raul iti iese in evidenta si m-am demoralizat citindu-le pe cele negative.
  Am avut avantajul de a mai avea un uscator separat inainte si am observat ca cei care se plang de masina de spalat au reclamatii la adresa uscarii, in special.
  E normal ca masina sa lase scame, orice astfel de uscator lasa, mai ales ca foloseste caldura sa usuce si ca e un proces mai rapid.
  Va recomand mereu sa cititi instructiunile inainte de cumparare, voua, celor care mai cumparati masini de spalat.
  Toate fac zgomot, nu exista masina de spalat prea silentioasa, insa exista masini foarte zgomotoase. E bine ca a mea inca sta pe la mijlocul clasamentului in materie de zgomot. Mai multa galagie face cand trage apa si o evacueaza, in rest e suportabila.
  Atunci cand ceva nu merge asa cum te astepti la o masina de spalat, nu te gandi ca ea e de proasta calitate, mai ales cand altora le functioneaza perfect. Ia in calcul si potentiale greseli de fabricatie sau chiar greseli ale tale. Nu te astepta ca masina sa-ti usuce excelent hainele cand tu selectezi program scurt de uscare si ai cuva plina. Foloseste ingenios programele, personalizeaza durata de functionare a masinii de spalat, tu stii ce bagi in ea si ce asteptari sa ai.

 4. Raspunde
  Ioana
  mai 30, 2017 la 2:52 pm

  Dintre toate ofertele de acum din magazine singura masina de spalat care isi merita banii este Beko WKB61032Y. Ar mai fi fost si Hotpoint WMSD723B care cica ar avea un consum mai mic, vreo 200 de rotatii in plus si 1kg peste cea de la Beko, arata si mai bine.

  La momentul respectiv(saptamana trecuta) doar masina de spalat de la Beko imi era la indemana, atat mi.am permis, atat mi.am luat. Oricum, redusa cu vreo 400 si ceva de lei, ca e reducere pe bune sau nu… acum nu stiu, nici n.am stat sa verific piata prea mult.

  Aleg emagul in defavoarea altor magazine chiar daca preturile difera uneori doar din cauza faptului ca mi.e mai usor cu returul, cu garantia, n.am avut experiente neplacute cu ei in ciuda faptului ca mi s.a mai intamplat sa mai trimit la garantie cate ceva, dar problemele erau de la produs, deci ceav din fabricatie.

  Tin minte ca aceeasi bani ii dadeam si in urma cu 10 ani pe masina de spalat si era o cutie metalica cu niste butoane, cateva lumini si o deschidere numita astazi cuva pe unde bagi hainele. Asta are un ecran LED, imi arata totul acolo, ce program am selectat, ce functii, cat mai dureaza, butoanele sunt usor de apasat, au un scop precis.

  Cand am vazut ca vechea masina nu mai merge foarte bine deja intrasem in panica. La cat de mult ma uitasem eu pe ofertele din ultimii ani… imi planificasem deja cheltuieli mari. Daca ma gandesc mai bine, imi convine sa dau 800 de lei si sa stiu ca n.am probleme cativa ani. Nici nu stiu de ce nu m.am grabit s.o schimb.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   mai 31, 2017 la 2:53 pm

   Îți mulțumim pentru feedback, Ioana!

 5. Raspunde
  Mihai
  mai 3, 2017 la 5:18 pm

  multi prieteni cumpara o masina de spalat Samsung
  http://www.emag.ro/masina-de-spalat-rufe-samsung-eco-bubble-1400-rpm-8-kg-clasa-a-60-cm-alb-wf8ef5e0w4w-le/pd/DGP0VYBBM/
  chiar e atat de buna? cam ce alta masina de spalat rufe mi-ati recomanda la banii aia?

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   mai 3, 2017 la 5:25 pm

   Bună ziua!
   Respectiva mașină de spălat, mai precis modelul WF8EF5E0W4W/LE de la Samsung, este foarte solicitată din pricina prețului mic în raport cu performanțele pe care le aduce. Este o mașină de top, foarte calitativă, cu o capacitate mare de încarcare, programe variate, clasa energetică A+++(cea mai economică), număr mare de rotații pe minut(viteză de centrifugare).
   Pentru același preț nu cred că există o altă mașină de spălat rufe cel puțin la fel de bună. Calitatea ei este deja garantată de părerile pozitive ale actualilor cumpărători.

   Spre deosebire de alte mașini de spălat, aceasta este cu adevărat încăpătoare, cele 8kg reușind să te scutească de câteva spălări suplimentare, mai ales dacă ai adesea foarte multe rufe.

 6. Raspunde
  Elena Popescu
  aprilie 20, 2017 la 5:24 pm

  Dupa cautari si cautari am ramas la o masina de spalat Whirlpool foarte tare! S-a ridicat deasupra asteptarilor mele si sunt extrem de multumit. Face cam tot ceea ce trebuie in materie de curatare a hainelor, spala rufele perfect.
  Ce am remarcat la ea inca de dinainte sa o cumpar a fost capacitatea cuvei pentru rufe. Stateam cu chirie pana in urma cu o luna si acolo aveam o masina de spalat de 5kg care era cat de cat ok. Mi-am dat seama ca si 1kg in plus conteaza foarte mult.
  Consuma foarte putina energie electrica, spun asta din experienta cu alte masini de spalat dar si din cauza faptului ca este cam singurul electrocasnic ce consuma energie la modul serios si e usor sa vezi diferenta.

  Nu mai zic de numarul de programe, masina asta de spalat rufe e buna la orice material, fie el lana, bumbac, matase, etc. Mai are programe si pentru sintetice, materiale mai delicate, program de clatire, rapid, economic sau pentru prespalare. Spre mirarea mea, zgomotul nu este foarte puternic, chiar daca si baia este izolata foarte bine ma asteptam sa se auda mult mai tare.

  Ma bucur acum ca pot pune la spalat si haine sau obiecte mai voluminoase, precum paturi sau draperii, mi-era imposibil cu masina de spalat de 5kg.

  Conteaza foarte mult si viteza cu care se invarte cuva. Viteza de centrifugare poate atinge un numar de pana la 1200 de rotatii pe minut. De fapt valoarea asta e standard pentru majoritatea programelor de spalare. Hainele ies foarte foarte uscate dupa stoarcere, trebuie doar sa le mai las putin pe uscator si gata. Daca aveam si o baie mai mare in care sa bag si un uscator de rufe electric in cateva ore transformam un tricou murdar intr-unul curat si uscat.

  Desi e vorba de 1200 de rotatii credeam ca o sa vibreze rau. Prima data am avut intentia de a o folosi seara inainte de culcare dar ma gandeam ca o sa dureze spalarea prea mult si nici n-o sa pot sa dorm din cauza zgomotelor. Am lasat-o pentru a doua zi si cand vad cat de putin zgomot face am fost super incantata. Mi-ar parea extrem de rau daca as gasi tocmai acum vreo problema la aceasta masina de spalat rufe.

  Cred ca programele de spalare variate m-au determinat sa o aleg. Stiu ca ma uitam prin caracteristicile tuturor masinilor de spalat pe care le gaseam si mi-am facut un mic tabel cu ce are fiecare. Cand a trebuit sa notez detaliile despre masina de spalat pe care o am acum am observat ca sunt prea multe de scris. Parea dubios sa dau 1000 de lei pe un electrocasnic ce promitea mai multe decat unul de 2000.
  Dupa ce am vazut asta m-am pus pe documentatie, citit reviewuri, pareri, recomandari si toate cele. Foarte multi oameni erau atat de multumiti incat dupa fiecare parere citita imi venea sa ma opresc din citit si sa dau comanda, dar aveam satisfactia, dar si curiozitatea de a urmari toate laudele aduse ei.

  Are o optiune rapida care poate fi folosita nu ca program, ci in paralel cu programele de spalare. Mai exact, selectezi un program de spalare, iar daca acesta dureaza in medie 2 ore sa zicem, cu opiunea rapida poti scurta durata programului pana la jumatate.
  Programele nu au durate fixe ci functioneaza in functie de cat de multe haine introduci in cuva de spalare. E vorba de tehnologia 6th Sense, sau al saselea simt. Ea detecteaza volumul printr-un senzor, analizand si materialul si murdaria si ajusteaza timpul in asa fel incat hainele sa devina curate cu un minim de energie consumata.

  Am resuti sa fac mici calcule si am observat ca imi consuma si mai putina apa. Cred ca al saselea simt foloseste si apa in functie de cate haine ai. Cu totii stim ca masina de spalat rufe consuma cam cel mai mult intr-o locuinta cand vine vorba de curent electric. Asta are clasa A+++, ce-i drept, e putin previzibil ca o sa fii surprins.

  Sa concluzionez: masina de spalat slim, clasa energetica A+++, numar mare de rotatii, al saselea simt, pret mic, cumparatori multumiti, foaaarte multe programe de spalare, nivel redus de zgomot si multe alte aspecte pro. Cum sa nu iti placa o masina de spalat ieftina si buna? O recomand cu cea mai mare caldura.

 7. Raspunde
  Ionelia
  aprilie 10, 2017 la 5:34 pm

  Observ ca beko au masini de spalat bune si ieftine. N.am avut probleme cu vechea masina de spalat, doar ca am impresia ca imi consuma prea mult curent. Avea si cativa ani buni si s.au mai imbunatatit in ultimii ani. Nu mi s.a stricat si am luat alta noua pentru ca am pierdut oricum destui bani cu cat consuma aia.

  Ni s.a marit si familia si spal in fiecare zi destul de multe rufe. La cat o folosesc as putea sa economisesc mai mult. Defapt asta si fac acum cu masina de la Beko.

  Am dat 800 de lei pe ea nu e deloc o avere. Ba chiar mi se pare o masina de spalat ieftina fata de ce am mai vazut eu in magazine. Are clasa a++. Cele mai scumpe aveau a+++ nu pot sa imi dau seama cat de mare e diferenta de consum dar sper ca nu e chiar asa.
  Cele 6kg imi sunt de ajuns, oricum nu bag mai mult la o spalare si atunci cand chiar am nevoie pot sa umplu si o masina intreaga.

  La banii astia are si porgrame de spalare destule, pot sa aleg temperatura si viteza de centrifugare + stoarcere. Mi.au trebuit 2 sau 3 spalari sa ma invat cu setarile astea.
  Unele programe [pot fi modificate preferential. Aici vorbesc de cel scurt, de 30 de minute. De stors le stoarce destul de bine. Pot sa le pun pe uscator fara sa imi faca lac pe jos.

  Programele folosesc miscari variate, la inceput merge mai usor dupa care se invarte din ce in ce mai repede. Am avut problema cu cealalta masina de spalat ca nu lua tot detergentul din spatiul ala unde il puneam si trebuia ca dupa ce scoteam hainele spalate din cuva sa torn apa peste detergentul ala ca sa.l pot scoate.

  Sunt si eu multumita de un singur lucru cand vine vorba de masini de spalat si electrocasnice in general. Inainte dadeam mai multi bani pe o masina de spalat buna, acum platesc un pret minim pe una care in urma cu cativa ani ar fi fost cea mai buna masina de spalat.

  Acum de 1000 si ceva de lei(Cat dadeam atunci pe una de calitate slaba) imi iau o masina super buna si eficienta. Cum sa nu fiu multumita.

 8. Raspunde
  Lucian Patrascu
  martie 30, 2017 la 3:26 pm

  Ce altceva poti achizitiona daca nu o masina de spalat rufe Samsung WF8EF5E0W4W/LE. Si spun asta pentru ca parerile nu sunt chiar impartite. Cat timp vezi ca 300 de persoane au lasat un feedback si 90% dintre pareri sunt acompaniate de un rating pozitiv, cum sa nu cumperi? O masina de spalat ca aceea la 1200 de lei, redusa de la 2000, mi se pare a fi perfecta pentru oricine, de la mofturosi la persoane care vor ceva la pret mic.

  Are programe de spalare destule, clasa energetica A+++, adica se afla in concordanta cu standardele de consum abordate de cei mai multi dintre producatorii de masini de spalat rufe. Incarcare frontala(clasica), informatiile sunt aratate pe un ecran de tip LCD.

  Spalarea rapida chiar e rapida. In 15 minute a terminat, doar ca se aplica acea vorba ‘graba strica treaba’. Aici nu o strica, se vede insa diferenta intre o spalare completa si una rapida. Cu acest program rapidi masina de spalat nu foloseste apa calda si ruleaza la turatii mici in timpul stoarcerii rufelor.

  Din multe alte puncte de vedere poate fi considerata cea mai buna masina de spalat. In cadrul spalarii cu program scurt, masina va intampina mici probleme la stoarcere, mai ales cand bagi in cuva mai mult de 2kg de haine.
  Desi are o capacitate maxima de 8kg, nu e indicat sa o umpli cu varf dar nici sa o lasi goala la o spalare completa. Programele pentru anumite materiale mi se par inutile unele, mai ales cel pentru bumbac ce dureaza foarte mult desi majoritatea hainelor noastre sunt din bumbac. Prefer o setare ceva mai simpla, de cel mult o ora sau o ora jumate, ca doar nu patez hainele in fiecare zi de e nevoie de cine stie ce numar de rotatii.

  Tind sa cred ca functia EcoBUBBLE este responsabila de calitatea superioara a acestei masini de spalat ieftine. Nu stiu de ce inca mi se pare prea suspect ca o astfel de masina de spalat sa fie atat de buna si sa aiba un pret asa de mic. Cred ca cei de la Samsung au dat lovitura cu modelul de masina de spalat WF8EF5E0W4W/LE.

  Sunt tare curios cum o sa reactioneze si peste cateva luni sau cativa ani. Toti ne facem planul pe mai multi ani cand ne luam un electrocasnic mai scump.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   martie 30, 2017 la 3:30 pm

   Mulțumim pentru părere, Lucian!
   Caracteristicile și funcționalitățile acestei mașini de spălat chiar sunt avansate în raport cu prețul. E un motiv foarte bun să credem că decizia de a o pune în topul celor mai bune mașini de spălat ieftine a fost una înțeleaptă, sau să-i spunem previzibilă.
   Am marcat și noi câteva puncte forte ale dispozitivului pe care le poți vedea aici: http://www.topmasinidespalat.ro/samsung-wf8ef5e0w4wle/
   Tot în același loc găsești și o secțiune cu păreri și prețuri.

1 11 12 13

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled