Oricât de mult ți-ai dori, nu poți scăpa de rufele murdare. O mașină de spălat rufe ieftină care este aptă să-ți fie alături timp de câțiva ani fără a se strica este tot ceea ce ai nevoie. Prețurile nu sunt atât de ieftine pe cât ai spera.

Dacă vechea mașină ți s-a stricat, poți avea un motiv de îngrijorare analizând prețurile lor. Pe de altă parte, ai libertatea ca de această dată să fii mai bine informat în punctul achiziției și să alegi una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe pentru tine.

Prețurile pot să difere în funcție de tipul de mașină de spălat, de capacitate sau de funcționalitățile pe care ți le oferă. Având suficiente detalii despre fiecare dintre aceste caracteristici, îți va fi mult mai ușor să o achiziționezi pe cea potrivită.

Tipul mașinii de spălat poate aduce un plus de confort. Unele pot fi mai dificil de încărcat, însă sunt mai spațioase și e mult mai ușor să scoți rufele din cuvă de îndată ce procesul de spălare a luat sfârșit. De aceea există două tipuri de mașini de spălat rufe pe care urmează a ți le prezenta.

tipuri
masina de spalat incarcare frontala
Mașină de spălat rufe cu încărcare frontala

De obicei acestea sunt și cele mai scumpe modele de pe piață, asta din cauza faptului că sunt recunoscute pentru curățarea eficientă a rufelor, precum și modului în care tratează țesăturile. Un alt avantaj al lor este cantitatea de apă utilizată.

În timp ce se folosește un volum redus de apă, e de la sine înțeles că e nevoie de mai puțin detergent, deci banii pe care îi dai în plus pe o mașină cu încărcare frontală ajung să fie economisiți chiar prin intermediul consumabilelor.

Cuva se învârte la o viteză mult mai mare, permițând o extractie rapida a apei, precum și capabilitatea de uscare. Cu toate acestea, viteza nu este în mod cert un avantaj, în special din cauza faptului că poate cauza vibrații destul de puternice.

Unele podele pot absorbi foarte bine vibrațiile în funcție de materialul din care sunt realizate. Spre exemplu, lemnul nu este unul dintre cele mai prietenoase materiale pentru acest fenomen fizic. Clasica gresie de baie este mai mult decât perfectă.

masina de spalat verticala
Mașină de spălat rufe verticală

Pentru această gamă de produse vă recomandăm mașinile de spălat rufe verticale cu agitator, deoarece electrocasnicele dotate cu acest accesoriu costă mai puțin și sunt mai rapide față de cele de la care elementul lipsește.

Sunt cunoscute drept mașini de spălat de înaltă eficientă, fiind mai bune la curățare, foarte atente la materialele textile pretențioase. În ciuda volumului foarte mare, cantitatea de apa este cât se poate de mică, deci consumabilele nu reprezintă o problemă.

Modelele cu agitator se învârt foarte repede și îndepărtează eficient umezeala din rufe, scurtând cu mult timpul pe care îl atribui uscării hainelor. Cu toate acestea, e posibil ca viteza prea mare să amestece mult prea mult hainele.

Cele mai ieftine mașini de spălat rufe sunt cele ce se regăsesc în gama electrocasnicelor verticale și reprezintă o soluție foarte bună pentru a evita costurile în care te-ai implica atunci când ai lua ca punct de reper pentru viitoare achiziție o mașină de spălat cu încărcare frontală. 

De cât spațiu am nevoie?

În principiu, o mașină de spălat rufe are o lățime de aproximativ 60 cm. Vom prelua un exemplu concret al unui model obișnuit de mașină de spălat ale cărei coordonate dimensionale arată cam așa: 84 x 60 x 41.5 (înălțime x lățime x adâncime – toate măsurate în centimetri).

Acestea ar fi doar dimensiunile electrocasnicului propriu-zis, însă e clar că nu poți să îl poziționezi în așa fel încât să fie lipit de perete sau de alte obiecte din apropierea sa, precum un uscător de rufe sau un dulap de baie.

În spatele mașinii de spălat rufe trebuie să existe un spațiu liber de cel puțin 10 – 15 cm, pe când în părțile laterale e suficient să existe o distanță de 2 – 3 cm între dispozitiv și perete sau alte electronice, corpuri de mobilier sau perete.

E absolut necesar acel spațiu din spatele mașinii de spălat deoarece acolo sunt poziționate câteva elemente care fac posibilă alimentarea cu apa sau scurgerea celei deja folosite. De asemenea, există și un sistem de ventilație al mirosurilor.

schita dimensiuni masina de spalat
capacitate
Capacitate

Mașinile cu volum mai mare aduc și câțiva centimetri buni în plus la lățimea dispozitivului, la fel întâmplându-se și în cazul uscătoarelor de rufe. Dacă ești de părere că un volum mai mare îți va fi de folos, asigură-te că beneficiezi de suficient spațiu în încăpere.

O cuvă cu capacitate mai mare este un element de bază pentru cele mai bune mașini de spălat rufe, curățând o multitudine de haine simultan. În cazul în care se strâng foarte multe rufe, chiar și un litru un plus te poate scuti de un proces de spălare.

Un alt avantaj al volumului îl constituie însuși libertatea de a spăla acele obiecte vestimentare care nu ar încăpea într-o mașină de spălat rufe de 5kg sau mai puțin, precum o pătură de pat sau un palton de iarnă.

clasa energetica
Clasa energetică

Față de alte aparate electrocasnice, mașina de spălat rufe are un consum ușor nefavorabil, sau cel puțin așa ar trebui să se întâmple. În realitate, cumpărătorul inteligent va alege întotdeauna un model cu clasă energetică ce favorizează consumul redus.

S-a renunțat de mult la acele modele cu clasă energetică B, în prezent fiecare dintre ele fiind reprezentat doar de cele mai economice tehnologii. Conform statisticilor oferite de magazinele online, peste 65% dintre electrocasnicele de spălat rufe au o clasă energetică A+++.

Tabelul de comparație de mai sus vă va ajută să înțelegeți pe ce poziție s-ar situa mașina ta de spălat rufe în clasamentul consumului de energie electrică.

pretul
Prețul

Nu putem ști ce așteptări are fiecare persoană atunci când caută printre cele mai bune mașini de spălat rufe în speranța că va găsi una eficientă, economică și ieftină. E cât se poate de clar că poți găsi o mașină de spălat indiferent de bugetul pe care îl ai.

Îți dorești o mașină de spălat foarte ieftină? Avem o soluție excelentă pentru bugetele restrânse: mașina de spălat semiautomată. Dacă ți s-a stricat cea veche și cauți o variantă low-cost, vestea bună ți-o dau chiar aceste modele, pe care le poți cumpără la un preț de cel mult 500 de lei.

Tot prin intermediul statisticilor am reușit să deprindem și faptul că cele mai multe mașini de spălat au prețul cuprins între 1000 – 1500 de lei. Noi suntem de părere că aceste costuri pot fi suportate de orice persoană ce dorește un electrocasnic  fiabil, eficient, dotat cu câteva funcții și design plăcut.

Avem un exemplu concret al unei mașini de spălat rufe Whirlpool cu tehnologia “Al șaselea simt”, o capacitate de 7 kg, 1200 de rotații pe minut, clasă energetică A+++, ecran de control ce beneficiază de tehnologia Smart și o mulțime de programe de spălare.

masina de spalat whirlpool
Mașină de spălat Whirlpool

Denumirea brandului este cât se poate de sugestivă pentru domeniul mașinilor de spălat. Nu degeaba este și unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați producători. Au o gamă foarte largă de produse de toate tipurile și prețurile.

Orice cumpărător își poate găsi cu ușurință o mașină de spălat Whirlpool, indiferent de preferințele sale sau de bugetul de care dispune pentru a intra în posesia unui electrocasnic care să atingă performanțe de top sau minimul de eficiență de care ai nevoie.

masina de spalat samsung
Mașină de spălat Samsung

V-ați obișnuit cu numele Samsung ori de câte ori accesați categoria de electronice și electrocasnice. Brandul ocupă de ceva timp o poziție în clasamentul producătorilor de mașini de spălat la fel de bună precum cea pe care a căpătat-o în categoria telefoanelor inteligențe.

De la mașini de spălat rufe ieftine și până la modele de ultimă generație, cu un număr foarte mare de funcții, afișaj electronic, digital sau chiar smart, format slim, verticale sau frontale, lista exemplelor de caracteristici ale mașinilor de spălat Samsung poate continua.

masina de spalat arctic
Mașină de spălat Arctic

Un brand românesc despre care nu vom vorbi doar pentru că are o însemnătate anume pentru noi, ca români, însă suntem conștienți că discutăm de un producător cu o experiență foarte mare nu doar pentru tematica acestei pagini, ci la nivelul întregii game de electronice și electrocasnice.

Însuși vechimea și felul în care a reușit să păstreze încrederea cumpărătorilor în tot acest timp denotă faptul că brandul își propune să meargă doar în direcția progresului și să aducă pe piață mașini de spălat din ce în ce mai bune.

masina de spalat hotpoint
Mașină de spălat Hotpoint

Nu e întâmplător ca produsele lor să primească de cele mai multe ori doar păreri pozitive din partea cumpărătorilor. Interesul celor de la Hotpoint este de acela de a aduce pe piață cele mai bune mașini de spălat rufe la prețuri cât mai mici.

Prețurile pot fi foarte ușor de verificat, însă de unde deducem cât de calitative sunt? Noi am ales câteva dintre produsele lor și am ajuns la concluzia că părerile oamenilor ce le-au achiziționat sunt cele mai sugestive dovezi ale eficienței.

masina de spalat indesit
Mașină de spălat Indesit

Este al doilea cel mai mare producător de electrocasnice din Europa și unul dintre cele mai sugestive nume în industria producerii de mașini de spălat. Aparatura lor se comercializează sub denumirea de Îndesit sau Hotpoint-Ariston.

Având strânse legături cu cele două branduri la fel de populare, au reușit să se dezvolte pe piață simultan și să atragă atenția unui număr cât mai mare de cumpărători doritori de a avea un electrocasnic modern și accesibil.

masina de spalat beko
Mașină de spălat Beko

Când vine vorba de electronice și electrocasnice, asigură-te că nu le omiți pe cele de la Beko. Poate ați fost obișnuiți cu electrocasnice mari sau mici, însă colaborarile cu alte nume le-au permis să se extindă și pe alte nișe. Putem luă că exemplu laptopurile produse în parteneriat cu Lenovo.

Până în prezent, sortarea descrescătoare în funcție de relevanța brandului a făcut doar ca mașinile de spălat de la Beko să iasă și mai ușor în evidența cumpărătorilor încântați să ofere un feedback pozitiv fiecărui dispozitiv cumpărat.

masina de spalat electrolux
Mașină de spălat Electrolux

Electrolux este un producător suedez care are o gamă de produse vastă, alcătuită din mașini de spălat de toate tipurile: verticale, cu încărcare frontală sau încorporabile pentru a oferi locuinței un design minimalist cu tentă modernă.

Mașinile lor de spălat rufe sunt foarte apreciate când vine vorba de modul în care reușesc să automatizeze întreg procesul de spălare prin implementarea unui număr tot mai mare de funcții. Sunt foarte apreciați pentru uscătoarele de rufe pe care le comercializează.

masina de spalat lg
Mașină de spălat LG

După cum bine știm, LG este nelipsit când vine vorba de aparate eletronice pentru casă sau gadgeturi. A fost întotdeauna cu un pas în fața competitorilor la fiecare tehnologie. Vom lua exemplul televizoarelor OLED, fiind primul brand care le-a comercializat.

Cât despre mașinile de spălat rufe LG, aproape orice funcție despre care știați că poate fi implementată pe un electrocasnic de acest fel se poate regăsi la unul dintre produsele lor. O să vă lăsăm pe voi să descoperiți mai multe detalii.

dispenser detergent
Dispenser automat de detergent

Unele mașini de spălat pot fi alimentate cu detergent care să dureze pentru câteva spălări, fără a mai fi nevoie să o alimentezi de fiecare dată când o pornești. De asemenea, detergentul va fi utilizat în funcție de materialul țesăturilor sau de programul ales.

cuva otel inoxidabil
Cuvă din oțel inoxidabil

Acest material este foarte fiabil și poate face față mult mai bine vitezelor mari pe care le atinge vasul interior.  Cu această ocazie, se extrage mult mai multă apă din materialul textil și poți reduce considerabil timpul destinat uscării rufelor.

temperatura masina de spalat
Control termic

Temperatura apei folosite de cea mai bună mașină de spălat rufe era reglată prin simplul amestec a unei cantități de apă rece cu apă caldă, existând o proporție presetata în urma căreia să se obțină un volum de apă la o anumită temperatură.

Această funcție de control termic pur și simplu încălzește la o valoare termică adecvată setărilor pe care le vei alege înainte de a porni programul de spălare.

alerta ciclu spalare
Alertă terminare ciclu de spălare

Ori de câte ori se încheie un ciclu complet de spălare, mașina de spălat produce un sunet care te avertizează că e timpul să scoți hainele din cuvă și să le pui într-un uscător de rufe electric sau un suport de uscare.

clatire masina de spalat
Ciclu suplimentar de clătire

După terminarea spălării, doar prin apăsarea unui buton poți activa un ciclu suplimentar care să îți clătească hainele. Cu ajutorul său poți scăpa de detergentul care poate rămâne pe haine în cazul în care nu a fost bine indeparat.

De asemenea, poți folosi această funcție pentru a îndepărta murdăria sau părul provenit de la animalele de companie fără a fi nevoie să pornești un ciclu de spălare atunci când nu este neapărată nevoie.

pornire intarziata
Pornire întârziata

Vrei să pornești mașina de spălat, însă e o oră care nu e prea rezonabilă pentru a porni un electrocasnic atât de  zgomotos și ai prefera să ai posibilitatea de a porni spălarea peste câteva ore, timp în care știi că nu ar deranja pe nimeni zgomotul produs.

Cele mai bune mașini de spălat au funcția de pornire întârziata. Poți alege o perioadă de câteva zeci de minute sau chiar câteva ore la sfârșitul căreia mașina să pornească automat și să înceapă un ciclu de spălare pe care l-ai selectat.

Articole informative
282 Comentarii
 1. Raspunde
  Diana
  iulie 1, 2018 la 7:27 pm

  Buna ziua! As dori sa achiziționez o mașina de spălat de la Hotpoint Ariston modelul aqs73d29b. Este modelul slim deoarece nu avem prea mult spațiu in baie și nici in alt loc nu o putem pune. M-ar interesa o părere despre acest model, deoarece de câteva zile tot căutam modele de mașini și suntem nehotărâți. Ca mulțumesc anticipat!

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   iulie 3, 2018 la 10:55 am

   Buna ziua. Modelul SLIM Hotpoint-Ariston AQS73D29 are avantajul ca este una dintre putinele masini de spalat cu o adancime mica. In ceea ce priveste specificatiile, este o masina buna, un numar mare de rotatii, clasa energetica economica, silebtioasa, datorita sistemului de suspensie, design nou si placut, usor de folosit, dispune de certificari care confirma faptul ca puteti spala chiar si rufele cu eticheta de spalare manuala.

 2. Raspunde
  Horatiu
  iulie 1, 2018 la 2:56 pm

  Buna ziua,

  As dori sa-mi recomandati si mie o masina de spalat eficienta, intr-un buget de maxim 1300 ron, pentru doua persoane in varsta., nu exista dificultati legate de spatiu sau incarcare verticala/frontala. Ce parere aveti despre masinile BEKO?

  Multumesc!

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   iulie 3, 2018 la 11:00 am

   Buna ziua. Sunt masini bune de spalat, plus ca producatorul ofera si o garantie de 5 ani a masinilor de spalat. Tinand cont de bugetul dumneavoastra, am ales acest model care are 9 kg capacitatea de spalare, prevazut cu rezistenta nichelata, ceea ce inseamna ca va rezista mai mult timp impotriva depunerilor de calcar, control electronic al balansului, reducand nivelul de zgomot emis, clasa energetica superioara si in plus, este simplu de folosit.

 3. Raspunde
  corina
  iunie 21, 2018 la 10:11 am

  Buna ziua!! Doresc sa achizitionez o masina cu uscator deoarece nu am balcon! ce mi recomandati???

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   iunie 25, 2018 la 5:27 pm

   Buna ziua. Ne-ar ajuta ceva mai multe detalii legate de modelul pe care il doriti, daca preferati o marca anume, numarul de kilograme, programe de spalare, dar si buget. Pe site gasiti o selectie ale masinilor de spalat cu uscator, iar pentru a va recomanda un model anume avem nevoie de informatiile mentionate anterior.

 4. Raspunde
  leo
  iunie 17, 2018 la 9:16 am

  Ma gandesc sa -mi achizitionez o masina de spalat Miele.ce parere aveti?

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   iunie 20, 2018 la 10:00 am

   Buna ziua. Masinile de spalat de la aceasta marca sunt rezistente si fiabile. Ne-ar ajuta mai multe informatii despre ce cautati pentru a va oferi o recomandare, dar si un pret maxim. Noi am ales acest model rezistent la coroziune si zgarieturi, cu o durata de functionare de pana la 20 de ani, clasa energetica superioara sistem de monitorizare a apei, potrivita pentru o familie de 4 membri. Daca doriti alte caracteristici ale masinii de spalat, lasati-ne un mesaj.

 5. Raspunde
  Crina Alexe
  iunie 14, 2018 la 1:56 pm

  Inainte credeam ca e relativ usor sa cumperi o masina de spalat, dar dupa cateva incercari nereusite, am ajuns la concluzia ca iti trebuie o mana de ajutor cand vine vorba de alegerea unui model bun, nu stiu daca exista cel mai bun model, eu nu l-am gasit, dar as vrea o masina care sa nu mai faca atat de mult zgomot, ajung destul de tarziu acasa si ma enerveaza sa o aud din dormitor. Referitor la specificatii, de preferat un model mai nou, cu o clasa buna energetica si mai multe optiuni, nu conteaza marca.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   iunie 15, 2018 la 2:50 pm

   Pai in cazul acesta, am ales un model pe care il gasiti pe site. Este o masina de spalat cu capacitate mare de spalare, model nou, construita cu componente care sa reziste mai mult timp, programe variate, inclusiv unul rapid. /

 6. Raspunde
  Emanuela
  iunie 12, 2018 la 4:26 pm

  Imi puteti recomanda un model de la Samsung care sa aiba pretul maxim de 1500 de lei? Sunt masini mai evaluate ca sa zic asa si nu am mari sperante.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   iunie 13, 2018 la 4:34 pm

   Da, acest model are pretul pe care il doriti, este o masina de spalat cu o capacitate de 7 kg incarcare, 1200 rpm, tehnologia Eco Bubble, care va permite sa spalati chiar si la temperature mai scazute.

 7. Raspunde
  Tinca
  iunie 11, 2018 la 4:05 pm

  O masina cu incarcare verticala imi doresc. Stiu ca de obicei cele frontale sunt mai zgomotoase. M-am gandit la pretul maxim de 1600 de lei, vreau un model mai incapator si in acelasi timp cu program rapid de spalare.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   iunie 11, 2018 la 4:16 pm

   Aceasta este una dintre cele mai avantajoase variante, tinand cont de faptul ca va doriti o masina de spalat care sa fie mai mare ca si capacitate de spalare, cu o clasa energetica buna, consumand in acelasi timp mai putina apa si energie electrica.

 8. Raspunde
  Daniela G.
  iunie 7, 2018 la 4:08 pm

  Care este garantia minima pe care o ofera la masinile de spalat? Pe mine ma intereseaza ceva care sa aiba minim 2 ani si sa se incadreze in bugetul de 1700 de lei…

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   iunie 8, 2018 la 1:03 pm

   Exista producatori are ofera mai multi ani, in mod normal este minim doi ani. Noi va recomandam acest model care se incadreaza in pretul mentionat si are o garantie de 5 ani a produsului.

 9. Raspunde
  Viorel
  iunie 5, 2018 la 4:05 pm

  Hotarasem sa iau o masina de spalat la mana a doua, dar am observat ca nu merita diferenta, plus ca astea noi au toate garantie. Am un buget de 1600 ron, imi puteti da cateva alternative?

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   iunie 6, 2018 la 12:57 pm

   O masina buna este acest model. Are 8 kg la incarcare, 1400 de rotatii pe minute, silentioasa si stabila la spalare si centrifugare, un consum redus de apa si energie, dar si program rapid.

 10. Raspunde
  Corina
  iunie 4, 2018 la 3:49 pm

  S-a stricat inchizatoarea la masina de spalat, oricum era destul de veche si voiam sa o schimb, iar acum ca nu mai pot inchide usa, este destul de urgent sa fac asta. Am un buget de 2000 de lei si imi doresc sa fie o masina de spalat cat mai silentioasa.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   iunie 5, 2018 la 3:54 pm

   Am cautat un model care sa reziste mai mult timp si va recomandam aceasta masina de spalat rufe. Datorita modelului de motor, aceasta este mai silentioasa, cu un desgn modern si nu ocupa mult spatiu, desi are o capacitate destul de mare de spalare.

 11. Raspunde
  Ionica
  mai 28, 2018 la 3:01 pm

  Caut o masina de spalat care sa fie stabila. Am tot avut probleme cu fiecare model pe care l-am achizitionat din aceasta cauza. Alte specificatii, sa fie cat mai mare, de spalat spala majoritatea bine, mai ales modelele noi, insa am nevoie sa fie si stabila si sa nu mai faca atata zgomot…Bugetul este de 2000 de lei.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   mai 30, 2018 la 3:23 pm

   Buna ziua. Unul dintre modelele cele mai silentioase si stabile, este acesta. Datorita tehnologiei EcoSilence Drive, acest model este mai silentioasa, eficienta din punct de vedere energetic, si mai fiabila.

 12. Raspunde
  DIANA
  mai 23, 2018 la 3:22 pm

  Caut o masina de spalat rufe cu dubla alimentare(apa calda-apa rece) si nu am gasit pe nici in site,am in DAEWOO dar nu mai merge de doua zile.

1 2 3 4 5 13

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled