Oricât de mult ți-ai dori, nu poți scăpa de rufele murdare. O mașină de spălat rufe ieftină care este aptă să-ți fie alături timp de câțiva ani fără a se strica este tot ceea ce ai nevoie. Prețurile nu sunt atât de ieftine pe cât ai spera.

Dacă vechea mașină ți s-a stricat, poți avea un motiv de îngrijorare analizând prețurile lor. Pe de altă parte, ai libertatea ca de această dată să fii mai bine informat în punctul achiziției și să alegi una dintre cele mai bune mașini de spălat rufe pentru tine.

Prețurile pot să difere în funcție de tipul de mașină de spălat, de capacitate sau de funcționalitățile pe care ți le oferă. Având suficiente detalii despre fiecare dintre aceste caracteristici, îți va fi mult mai ușor să o achiziționezi pe cea potrivită.

Tipul mașinii de spălat poate aduce un plus de confort. Unele pot fi mai dificil de încărcat, însă sunt mai spațioase și e mult mai ușor să scoți rufele din cuvă de îndată ce procesul de spălare a luat sfârșit. De aceea există două tipuri de mașini de spălat rufe pe care urmează a ți le prezenta.

tipuri
masina de spalat incarcare frontala
Mașină de spălat rufe cu încărcare frontala

De obicei acestea sunt și cele mai scumpe modele de pe piață, asta din cauza faptului că sunt recunoscute pentru curățarea eficientă a rufelor, precum și modului în care tratează țesăturile. Un alt avantaj al lor este cantitatea de apă utilizată.

În timp ce se folosește un volum redus de apă, e de la sine înțeles că e nevoie de mai puțin detergent, deci banii pe care îi dai în plus pe o mașină cu încărcare frontală ajung să fie economisiți chiar prin intermediul consumabilelor.

Cuva se învârte la o viteză mult mai mare, permițând o extractie rapida a apei, precum și capabilitatea de uscare. Cu toate acestea, viteza nu este în mod cert un avantaj, în special din cauza faptului că poate cauza vibrații destul de puternice.

Unele podele pot absorbi foarte bine vibrațiile în funcție de materialul din care sunt realizate. Spre exemplu, lemnul nu este unul dintre cele mai prietenoase materiale pentru acest fenomen fizic. Clasica gresie de baie este mai mult decât perfectă.

masina de spalat verticala
Mașină de spălat rufe verticală

Pentru această gamă de produse vă recomandăm mașinile de spălat rufe verticale cu agitator, deoarece electrocasnicele dotate cu acest accesoriu costă mai puțin și sunt mai rapide față de cele de la care elementul lipsește.

Sunt cunoscute drept mașini de spălat de înaltă eficientă, fiind mai bune la curățare, foarte atente la materialele textile pretențioase. În ciuda volumului foarte mare, cantitatea de apa este cât se poate de mică, deci consumabilele nu reprezintă o problemă.

Modelele cu agitator se învârt foarte repede și îndepărtează eficient umezeala din rufe, scurtând cu mult timpul pe care îl atribui uscării hainelor. Cu toate acestea, e posibil ca viteza prea mare să amestece mult prea mult hainele.

Cele mai ieftine mașini de spălat rufe sunt cele ce se regăsesc în gama electrocasnicelor verticale și reprezintă o soluție foarte bună pentru a evita costurile în care te-ai implica atunci când ai lua ca punct de reper pentru viitoare achiziție o mașină de spălat cu încărcare frontală. 

De cât spațiu am nevoie?

În principiu, o mașină de spălat rufe are o lățime de aproximativ 60 cm. Vom prelua un exemplu concret al unui model obișnuit de mașină de spălat ale cărei coordonate dimensionale arată cam așa: 84 x 60 x 41.5 (înălțime x lățime x adâncime – toate măsurate în centimetri).

Acestea ar fi doar dimensiunile electrocasnicului propriu-zis, însă e clar că nu poți să îl poziționezi în așa fel încât să fie lipit de perete sau de alte obiecte din apropierea sa, precum un uscător de rufe sau un dulap de baie.

În spatele mașinii de spălat rufe trebuie să existe un spațiu liber de cel puțin 10 – 15 cm, pe când în părțile laterale e suficient să existe o distanță de 2 – 3 cm între dispozitiv și perete sau alte electronice, corpuri de mobilier sau perete.

E absolut necesar acel spațiu din spatele mașinii de spălat deoarece acolo sunt poziționate câteva elemente care fac posibilă alimentarea cu apa sau scurgerea celei deja folosite. De asemenea, există și un sistem de ventilație al mirosurilor.

schita dimensiuni masina de spalat
capacitate
Capacitate

Mașinile cu volum mai mare aduc și câțiva centimetri buni în plus la lățimea dispozitivului, la fel întâmplându-se și în cazul uscătoarelor de rufe. Dacă ești de părere că un volum mai mare îți va fi de folos, asigură-te că beneficiezi de suficient spațiu în încăpere.

O cuvă cu capacitate mai mare este un element de bază pentru cele mai bune mașini de spălat rufe, curățând o multitudine de haine simultan. În cazul în care se strâng foarte multe rufe, chiar și un litru un plus te poate scuti de un proces de spălare.

Un alt avantaj al volumului îl constituie însuși libertatea de a spăla acele obiecte vestimentare care nu ar încăpea într-o mașină de spălat rufe de 5kg sau mai puțin, precum o pătură de pat sau un palton de iarnă.

clasa energetica
Clasa energetică

Față de alte aparate electrocasnice, mașina de spălat rufe are un consum ușor nefavorabil, sau cel puțin așa ar trebui să se întâmple. În realitate, cumpărătorul inteligent va alege întotdeauna un model cu clasă energetică ce favorizează consumul redus.

S-a renunțat de mult la acele modele cu clasă energetică B, în prezent fiecare dintre ele fiind reprezentat doar de cele mai economice tehnologii. Conform statisticilor oferite de magazinele online, peste 65% dintre electrocasnicele de spălat rufe au o clasă energetică A+++.

Tabelul de comparație de mai sus vă va ajută să înțelegeți pe ce poziție s-ar situa mașina ta de spălat rufe în clasamentul consumului de energie electrică.

pretul
Prețul

Nu putem ști ce așteptări are fiecare persoană atunci când caută printre cele mai bune mașini de spălat rufe în speranța că va găsi una eficientă, economică și ieftină. E cât se poate de clar că poți găsi o mașină de spălat indiferent de bugetul pe care îl ai.

Îți dorești o mașină de spălat foarte ieftină? Avem o soluție excelentă pentru bugetele restrânse: mașina de spălat semiautomată. Dacă ți s-a stricat cea veche și cauți o variantă low-cost, vestea bună ți-o dau chiar aceste modele, pe care le poți cumpără la un preț de cel mult 500 de lei.

Tot prin intermediul statisticilor am reușit să deprindem și faptul că cele mai multe mașini de spălat au prețul cuprins între 1000 – 1500 de lei. Noi suntem de părere că aceste costuri pot fi suportate de orice persoană ce dorește un electrocasnic  fiabil, eficient, dotat cu câteva funcții și design plăcut.

Avem un exemplu concret al unei mașini de spălat rufe Whirlpool cu tehnologia “Al șaselea simt”, o capacitate de 7 kg, 1200 de rotații pe minut, clasă energetică A+++, ecran de control ce beneficiază de tehnologia Smart și o mulțime de programe de spălare.

masina de spalat whirlpool
Mașină de spălat Whirlpool

Denumirea brandului este cât se poate de sugestivă pentru domeniul mașinilor de spălat. Nu degeaba este și unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați producători. Au o gamă foarte largă de produse de toate tipurile și prețurile.

Orice cumpărător își poate găsi cu ușurință o mașină de spălat Whirlpool, indiferent de preferințele sale sau de bugetul de care dispune pentru a intra în posesia unui electrocasnic care să atingă performanțe de top sau minimul de eficiență de care ai nevoie.

masina de spalat samsung
Mașină de spălat Samsung

V-ați obișnuit cu numele Samsung ori de câte ori accesați categoria de electronice și electrocasnice. Brandul ocupă de ceva timp o poziție în clasamentul producătorilor de mașini de spălat la fel de bună precum cea pe care a căpătat-o în categoria telefoanelor inteligențe.

De la mașini de spălat rufe ieftine și până la modele de ultimă generație, cu un număr foarte mare de funcții, afișaj electronic, digital sau chiar smart, format slim, verticale sau frontale, lista exemplelor de caracteristici ale mașinilor de spălat Samsung poate continua.

masina de spalat arctic
Mașină de spălat Arctic

Un brand românesc despre care nu vom vorbi doar pentru că are o însemnătate anume pentru noi, ca români, însă suntem conștienți că discutăm de un producător cu o experiență foarte mare nu doar pentru tematica acestei pagini, ci la nivelul întregii game de electronice și electrocasnice.

Însuși vechimea și felul în care a reușit să păstreze încrederea cumpărătorilor în tot acest timp denotă faptul că brandul își propune să meargă doar în direcția progresului și să aducă pe piață mașini de spălat din ce în ce mai bune.

masina de spalat hotpoint
Mașină de spălat Hotpoint

Nu e întâmplător ca produsele lor să primească de cele mai multe ori doar păreri pozitive din partea cumpărătorilor. Interesul celor de la Hotpoint este de acela de a aduce pe piață cele mai bune mașini de spălat rufe la prețuri cât mai mici.

Prețurile pot fi foarte ușor de verificat, însă de unde deducem cât de calitative sunt? Noi am ales câteva dintre produsele lor și am ajuns la concluzia că părerile oamenilor ce le-au achiziționat sunt cele mai sugestive dovezi ale eficienței.

masina de spalat indesit
Mașină de spălat Indesit

Este al doilea cel mai mare producător de electrocasnice din Europa și unul dintre cele mai sugestive nume în industria producerii de mașini de spălat. Aparatura lor se comercializează sub denumirea de Îndesit sau Hotpoint-Ariston.

Având strânse legături cu cele două branduri la fel de populare, au reușit să se dezvolte pe piață simultan și să atragă atenția unui număr cât mai mare de cumpărători doritori de a avea un electrocasnic modern și accesibil.

masina de spalat beko
Mașină de spălat Beko

Când vine vorba de electronice și electrocasnice, asigură-te că nu le omiți pe cele de la Beko. Poate ați fost obișnuiți cu electrocasnice mari sau mici, însă colaborarile cu alte nume le-au permis să se extindă și pe alte nișe. Putem luă că exemplu laptopurile produse în parteneriat cu Lenovo.

Până în prezent, sortarea descrescătoare în funcție de relevanța brandului a făcut doar ca mașinile de spălat de la Beko să iasă și mai ușor în evidența cumpărătorilor încântați să ofere un feedback pozitiv fiecărui dispozitiv cumpărat.

masina de spalat electrolux
Mașină de spălat Electrolux

Electrolux este un producător suedez care are o gamă de produse vastă, alcătuită din mașini de spălat de toate tipurile: verticale, cu încărcare frontală sau încorporabile pentru a oferi locuinței un design minimalist cu tentă modernă.

Mașinile lor de spălat rufe sunt foarte apreciate când vine vorba de modul în care reușesc să automatizeze întreg procesul de spălare prin implementarea unui număr tot mai mare de funcții. Sunt foarte apreciați pentru uscătoarele de rufe pe care le comercializează.

masina de spalat lg
Mașină de spălat LG

După cum bine știm, LG este nelipsit când vine vorba de aparate eletronice pentru casă sau gadgeturi. A fost întotdeauna cu un pas în fața competitorilor la fiecare tehnologie. Vom lua exemplul televizoarelor OLED, fiind primul brand care le-a comercializat.

Cât despre mașinile de spălat rufe LG, aproape orice funcție despre care știați că poate fi implementată pe un electrocasnic de acest fel se poate regăsi la unul dintre produsele lor. O să vă lăsăm pe voi să descoperiți mai multe detalii.

dispenser detergent
Dispenser automat de detergent

Unele mașini de spălat pot fi alimentate cu detergent care să dureze pentru câteva spălări, fără a mai fi nevoie să o alimentezi de fiecare dată când o pornești. De asemenea, detergentul va fi utilizat în funcție de materialul țesăturilor sau de programul ales.

cuva otel inoxidabil
Cuvă din oțel inoxidabil

Acest material este foarte fiabil și poate face față mult mai bine vitezelor mari pe care le atinge vasul interior.  Cu această ocazie, se extrage mult mai multă apă din materialul textil și poți reduce considerabil timpul destinat uscării rufelor.

temperatura masina de spalat
Control termic

Temperatura apei folosite de cea mai bună mașină de spălat rufe era reglată prin simplul amestec a unei cantități de apă rece cu apă caldă, existând o proporție presetata în urma căreia să se obțină un volum de apă la o anumită temperatură.

Această funcție de control termic pur și simplu încălzește la o valoare termică adecvată setărilor pe care le vei alege înainte de a porni programul de spălare.

alerta ciclu spalare
Alertă terminare ciclu de spălare

Ori de câte ori se încheie un ciclu complet de spălare, mașina de spălat produce un sunet care te avertizează că e timpul să scoți hainele din cuvă și să le pui într-un uscător de rufe electric sau un suport de uscare.

clatire masina de spalat
Ciclu suplimentar de clătire

După terminarea spălării, doar prin apăsarea unui buton poți activa un ciclu suplimentar care să îți clătească hainele. Cu ajutorul său poți scăpa de detergentul care poate rămâne pe haine în cazul în care nu a fost bine indeparat.

De asemenea, poți folosi această funcție pentru a îndepărta murdăria sau părul provenit de la animalele de companie fără a fi nevoie să pornești un ciclu de spălare atunci când nu este neapărată nevoie.

pornire intarziata
Pornire întârziata

Vrei să pornești mașina de spălat, însă e o oră care nu e prea rezonabilă pentru a porni un electrocasnic atât de  zgomotos și ai prefera să ai posibilitatea de a porni spălarea peste câteva ore, timp în care știi că nu ar deranja pe nimeni zgomotul produs.

Cele mai bune mașini de spălat au funcția de pornire întârziata. Poți alege o perioadă de câteva zeci de minute sau chiar câteva ore la sfârșitul căreia mașina să pornească automat și să înceapă un ciclu de spălare pe care l-ai selectat.

Articole informative
282 Comentarii
 1. Raspunde
  Grigore
  aprilie 26, 2018 la 4:13 pm

  Exista vreun model care sa aiba functia de a opri alimentarea cu apa la masina de spalat in caz de aceasta are vreo problema? Ultima masina de spalat mi-a facut o supriza neplacuta, a trebuit sa schimb tot parchetul pentru ca avea ceva la sita aceea de jos si nu a putut sa evacueze apa. Am vazut si modele care au o aplicatie care poate identifica daca acestea au vreo problema. Cat de eficiente sunt?

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   aprilie 27, 2018 la 12:09 pm

   Unul dintre modelele cu sistem de detectare a spumei, dar si waterproof este acesta. Masina este dotata cu mai multe functii de siguranta, program de spalare diferite, capabila sa regleze automat cantitatea de apa si detergent foolosita la fiecare spalare.

 2. Raspunde
  Dora Codrut
  aprilie 24, 2018 la 2:38 pm

  Sunt in cautarea unui model de masina de spalat care sa fie fiabila din punct de vedere al consumului de energie si apa si dupa toate forum-urile citite, am ajuns la concluzia ca am nevoie de ceva mai multe informatii. Vreau sa aiba 8 kg la incarcare, cu cat mai multe functii, cu atat mai bine, am tendinta de a explora toate electrocasnicele pe care le cumpar. Buget total: 3000 de lei.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   aprilie 25, 2018 la 1:22 pm

   Acest model are 9 kg capacitate de incarcare. Este un model reistent si fiabil, economiseste energie, ofera control al consumului de apa si energie, peretii laterali sunt antivibratie, are un sistem Ecosilence, dozare automata a detergentului lichid si alte functii utile pentru o folosire mai simpla a acesteia.

 3. Raspunde
  Dana Voicu
  aprilie 20, 2018 la 1:52 pm

  Un model cu sertare cu autocuratare gasesc? se depunde foarte mult calcar in compartimentul pentru detergent si m-am saturat sa-l spal saptamanal. Nu inteleg de ce ramane atat de mult detergent in recipient si nu vreau sa folosesc pastilele de detergent pentru ca nu mi se par la fel de eficiente ca detergentul pudra.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   aprilie 23, 2018 la 9:41 am

   Acest model de masina de spalat va ofera o curatare rapida a compartimentului pentru detergent, deoarece tehnologia acesteia transforma detergentul in bule, curatand in acest fel si suportul. Hainele sunt spalate rapid si eficient, indepartand chiar si cele mai grele pete.

 4. Raspunde
  Grigore
  aprilie 17, 2018 la 3:41 pm

  Desi multi spun ca nu conteaza clasa energetica, tin sa va contrazic. Eu am avut inainte o masina de spalat care era A si consuma destul de mult. Nu e rentabil pentru o familie cu 5 membrii sa platesti curentul mai mult decat apa in fiecare luna. Poate suna exagerat, dar cam asta e adevarul. Acum, am zis ca trebuie sa o schimbam, oricum s-a defectat calculatorul si observ ca s-a ajuns la o clasa superioara fata de ceea ce avem, asa ca apelez la voi pentru un model pentru 5 membrii si care sa consume destul de putin, spalam des.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   aprilie 18, 2018 la 1:36 pm

   Am ales acest model c o clasa energetica superioara, 8 kg capacitate de incarcare, recomandata pentru o familie cu mai multi membrii. In ceea ce priveste dotarile acesteia are 1400 rpm, 14 programe diferite, motor Direct Drive, fiind mai silentioasa la stoarecere in comparatie cu alte masini de spalat rufe.

 5. Raspunde
  Viorica Toma
  aprilie 12, 2018 la 2:13 pm

  Un model cu spalare pentru rufe delicate si program rapid gasesc? Un model specific m-ar interesa, indiferent de pret. Majoritatea hainelor mai pretentioase le duc la spalatorie, iar sotul poarta destul de des camasi, ceea ce nu este chiar avantajos. Ma gandesc ca o masina care sa poate face aceste lucruri ne-ar reduce cheltuielile lunare. Multumesc anticipat!

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   aprilie 16, 2018 la 1:13 pm

   Masina de spalat rufe Aqualtis Hotpoint Direct Injection AQ105D49D are un numar total de 16 prograame, printre care cele pentru camasi, rufe delicate, programul usor de calact si multe altele. Datorita tehnlogiei, aceasta asigura o economie de pana la 60% a energeie, va permite sa spalati impreuna hainele colorate cu cele albe fara a se pata, protectie antialergica.

 6. Raspunde
  Petru
  aprilie 4, 2018 la 3:41 pm

  Consider ca zgomotul este cel mai important, pe langa eficienta la spalare. Ma aflu in plin proces de achizitie a unei masini de spalat rufe, insa nu stiu ce sa aleg. Sunt in dubii daca sa iau una cu uscator sau una simpla. Nu folosesc, ce-i drept prea mult uscatorul, dar ma gandesc ca iarna ar fi potrivit. Nu sunt legate intre ele, nu? Adica rufele se pot spala si fara a le usca? Daca da, atunci inclin mai degraba pe un model 2 in 1. Ma bazez pe experinta dumneavoastra.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   aprilie 5, 2018 la 2:54 pm

   Avantajul masinilor de spalat cu uscator este ca economisiti timp si spatiu. Acest model il puteti folosi ca si pe o masina de spalat fara uscator, are un program rapid de 15 minute, programare ntraziata, autodiagnosticare, clasa energetica A, 7 kg capacitatea de incarcare la spalare si 5 kg la uscare.

 7. Raspunde
  Mioara
  martie 31, 2018 la 2:18 pm

  Buna ziua

  As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am nevoie de o masina de spalat si oscilez intre
  Masina de spalat Indesit SuperSLIM IWUD 41051 C ECO si masina de spalat cu incarcare verticala. Acum am de 14 ani o masina cu incarcare verticala WHIRLPOOL AWE 8725, de care am fost foarte multumita, dar, a venit timpul schimbarii.
  Mentionez ca un spatiu destul de mic in baie, acesta fiind motivul pentru care am cautat un model slim sau super slim.
  Ma puteti ajuta cu un sfat?
  Va multumesc.
  Mioara

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   aprilie 2, 2018 la 3:18 pm

   Buna ziua. Am observat ca modelul mentionat de dumneavoastra are o adancime mica. Depinde si de spatiul pe care il aveti. Cele mai multe masini de spalat cu incarcare verticala sau slim au adancimea de 40 de cm. Daca va permite spatiul, noi va recomandam acest model cu adancime de 37 de cm. O alta varianta de 40 cm este acesta.

 8. Raspunde
  Teodora
  martie 28, 2018 la 3:05 pm

  Inainte am avut tot LG, numai ca de data aceasta inclin catre un model slim pe nuanta gri. Am vazut cateva model, cert e ca nu regasesc o diferenta clara intre ele si vreau sa aiba o clasa energetica buna, sa fie pentru o familie cu 3 membrii, mai putin zgomot, cred ca asta ne dorim cu totii. Totusi modelele de masini de spalat au mai evoluat si imi doresc sa fie ceva care ramane stabila pe perioada spalarii.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   martie 29, 2018 la 2:00 pm

   Acest model este recomandat pentru o familie cu 3 membri, nivelul de zgomot la spalare este de 55 de db. Face parte din cea mai buna clasa energetica, functia Direct Drive ajuta la economisirea energiei, produce mai putin zgomot. Modelul beneficiaza de o garantie standard de 10 ani a motorului, iar in ceea ce priveste functiile, acestea sunt diversificate si va permite sa folositi un program pentru fiecare tip de rufe.

 9. Raspunde
  mihaela
  martie 24, 2018 la 7:20 pm

  beko a preluat Grundig si sunt prea putine comentarii despre mssinile de spalat ale acestora din urma. As vrea sa stiu ce parere aveti despre modelul GWN37430 al lui Grundig. 3 membri, vreau programe scurte 15 si 30 min, spalare manuala,cuva inox. Am prins o promotie la 1500 lei. este ok?

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   martie 26, 2018 la 1:18 pm

   Buna ziua. Privind specificatiile modelului, este o masina de spalat buna. Nu am vazut insa nimic legat de programul rapid, asa ca daca va doriti sa aiba si aceasta functie, noi va recomandam acest model in aceeasi suma de bani si cu la fel de multe programe si optiuni.

 10. Raspunde
  Ghile Luminita
  martie 22, 2018 la 6:48 pm

  Buna ziua,
  Am si eu o rugăminte sa-mi recomandați o masina de spalat rufe cu incarcare verticala care sa aiba un program de spălare cu apa rece. Indesit m-ar interesa dar, accept si alte brand-uri numai sa aiba program de spălare cu apa rece si sa fie cu incarcare verticala!
  Multumesc!

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   martie 23, 2018 la 2:35 pm

   Un model de la Indesit care va permite sa spalati la o temperatura scazuta este acesta, datorita tehnologiei Energy Saver, insa nu pentru toate tipurile de tesaturi. Daca va doriti o masina care poate folosi apa rece pentru diverse spalari, acest model de masina de spalat beneficiaza de tehnologia Wave Motion care permite spalarea rufelor la 15 grade, avand aceasi eficienta ca atunci cand le spalati la 40 de grade. Capacitatea de incarcare este de 6 kg, programare intraziata, display intuitiv, 8 programe de spalare, precum si functii de siguranta. Tineti cont de faptul ca modelul de la Indesit este mai variat din punct de vedere al programelor, insa este prioritar ce va doriti sa obtineti de la masina de spalat. Cel de-al doilea model este mai economic.

 11. Raspunde
  Tudor
  martie 21, 2018 la 2:51 pm

  Ma puteti ghida cu o masina de spalat verticala? Vreau sa aiba un program rapid de spalare, slim, cu o clasa energetica mai buna si control al balansului, dat fiind ca o pun in bucatarie. 2000 de lei maxim.

  • Raspunde mm
   Masini de spalat
   Administrator
   martie 22, 2018 la 2:38 pm

   Acest model are 3 programe rapide, de 20, 45 si 60 de minute, in functie de ce doriti dumneavoastra. Este o masina cu clasa energetica A++, incarcare verticala, rpogramare intarziata si alte functii utile in folosirea acesteia.

 12. Raspunde
  Dumitrescu Marian
  martie 18, 2018 la 1:12 am

  Un client nemultumit.
  Anul trecut masina mea de spalat Daewoo cu bule si incarcare pe sus a decedat dupa 16 ani, am sunat la reprezentanta si acest model nu se mai importa datorita consumului mare de apa conform comunitatii cea europene, mi s-a spus.Ele pot fi gasite in Singapore si India (astia nu au probleme cu apa ca noi, la ei fiind din abundenta). Dupa un studiu relativ amanuntit am cumparat un Samsung WF60F4E5W2X, dupa 2 saptamani de teste si spalari am ajuns la concluzia ca nu spala si nu clateste, am sunat la service a venit un baiat ce s-a uitat la masina a probato si a concluzionat, masina este in parametri, bine dar pe mine nu ma intereseaza parametri, eu vreau sa spele. Este in parametri, baga apa (daua cani) si nu spala ca nu are cum. O masina de spalat ce consuma 10-12000 litri/an nu o sa spele nici o data, ca si cum ai spala un cearceaf in daua ibrice de apa. Cautati pe youtube masini de spalat sa vedeti la cate tipuri vedeti apa nu spuma in hublou fie ea si Miele, nici una. Dupa 10-12 spalari intra in drum cleaner, de ce, ca ramane detergent in cuva, concluzia masina nu limpezeste.Un tricou de bumbac dupa o spalare si stoarcere trebuie sa scurtaie in mana nu sa fie lunecos. Dupa 4-5 spalari dati drumul la masina sa spale fara rufe si fara detergent, o sa vedeti cata spuma face. Ciorapi se spala numai in saculet ca altfel ii prinde in hublou, detergentul in pernite asisderea si nedizolvat.Detergentul si balsamul il ia in acelasi timp, prosoapele ies aspre apretate de detergent. Dupa ce ati spalat un prosop scufundatil in apa rece sa fedeti cata spuma iese din el.De cand am cumparat aceasta masina de spalat, rufele mari (geci, pilote, paturi) le spalam la nufaru ca de, avem doar masina de spalat Samsung.
  Sfaturi achizitie masina de spalat:
  1- cautati o masina care cantareste rufele.
  2- cautati masini de spalat cu consum peste 12000 liti/an de capacitati mari 10-12 kg (nu am ajuns inca la tehnologia de a spala fara apa).
  3- producatorul este obligat conform normelor europene sa treaca pe eticheta clasa de spalare, clatire, stoarcere si energetica ( in magazine nu o sa vedeti decat stoarcere b,c si energetica A+++) La Bosch am vazut clasa de spalare c,d.
  4- sa scrie negru pe alb in cartea tehnica a masini clasa de spalare nu ce spune vanzatorul si ce vedeti pe situri de vanzare.
  5 – daca producatorul agreeaza pufere din cauciuc ce se pun sub piciorusele de podea ale masini pentru vibratii si zgomot (Samsungul nu agreeaza pufere).
  6- A +++ este o poveste de adormit copii, rezistenta de incalzire a apei are de la 1000 – 2400 w/ora (ganditiva ca puteti lumina un apartament de bloc cu 200w/ora, becuri pe led. Masina veche de spalat consuma 120w/ora nu incalzea apa si era cu alimentare dubla.
  7 – zgomot sub 70 db la stoarcere daca se poate.
  8 – Documentativa bine de pe situl producatorului sau reprezentanta despre produsul ce vreti sa il achizitionati (cereti eventual cartea produsului in format electronic).O masina de 6 kg are 6 kg bumbac,2,5 -3 kg sintetic si 1,5kg lina.O patura sintetica o duceti sigur la ,,nufaru.”
  O masina de spalat nu o cumperi pentru 1-2 ani ci pentru 8 -10 ani.
  9 – Sa aibe protectie la scurgeri de apa.
  10 – Sistemul de inchidere al hubloului sa se deschida usor (daca este folosita de persoane in varsta). La unele tipuri trebuie sa depui un efort considerabil pentru a putea deschide hubloul masini.
  11 – Evitati masinile slim.
  12 – Sa aibe program de spalat pilote.
  Cred ca altii se vor plictisi de cat am scris aici si tot ar mai fii de spus multe.

  • Raspunde
   Dragoș
   martie 24, 2018 la 8:25 pm

   Exact aceeași problema o am și eu cu un Samsung, parca spala rufele doar cu apa, rămân aproape la fel. Problema mare este ca nu știu ce sa aleg. Am avut un whirpool de acum 7 ani deloc fiabila, dar spala exemplar. Chiar va rog să-mi dați o idee de o mașină bună dacă ați găsit intre timp…

   • Raspunde
    Dumitrescu Marian
    mai 7, 2018 la 9:33 pm

    Nu vreau sa va dezamagesc dar ce avem pe piata la ora actuala sunt numai clatitoare de rufe. O rufa fara apa nu se va spala niciodata. Nu mai credeti in povestile lor de marcheting cu clasa A+++ energetica.
    Cautati o masina de spalat cu consum de peste 12000 – 13000 litri de apa /an si clasa A de spalare.
    Mai ramane sa ma duc la Miele in Baneasa cu cateva boarfe sa vad cum spala si aia, de o lauda toata lumea.
    Eu inca nu am gasit, ma gandesc serios sa aduc una din India sau Singapore.

1 3 4 5 6 7 13

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled