AEG a luat fiinta in Germania, in anul 1883. Ca atare am putea spune ca este una dintre cele mai vechi companii care activeaza in prezent pe nisa electricelor si electrocasnicelor. In realitatea, din ceea ce a luat nastere in urma cu aproape un secol si jumatate a mai ramas doar brand-ul care a trecut pe la mai multe companii, iar in prezent este detinut de Electrolux. Fiecare companie care a detinut brand-ul i-a adus plus valoare astfel ca produsele vandute acum sub denumirea AEG sunt printre cele mai apreciate, in general in tarile nordice. Un exemplu de produse sunt masinile de spalat rufe.

Tipuri de masini de spalat rufe AEG

Ca in cazul multor altor companii, AEG produce atat masini de spalat cu incarcare verticala cat si masini cu incarcare frontala. Preturile ambelor tipuri de masini sunt putin mai mari in Romania si probabil din acest motiv brand-ul este mai putin cunoscut la noi. Acestea urca la aproximativ 2.000 de lei, in conditiile in care celelalte firme vand o serie de modele de masini de spalat la un pret pe jumatate.

AEG comercializeaza si masini de spalat rufe cu uscator. Ca performanta acestea nu se diferentiaza foarte mult de celelalte masini numai ca au o clasa energetica inferioara. In general, masinile de spalat rufe AGE sunt economice, facand parte din clasele energetice A++ si A+++, unde ultima clasa vine cu economii suplimentare de energie electrica de 10%, 20%, 30% sau 50%. In ciuda faptul ca au un consum scazut de energie electrica, viteza de centrifugare este una mare, putand sari peste 1.500 de rotatii pe minut. Majoritatea au insa o viteza de 1.400 rpm.

Capacitatea de incarcare este de maxim 10 kilograme si de minim 7 kilograme. Observam asadar ca masinile de spalat rufe AEG sunt destul de spatiose, incadrandu-se din acest punct de vedere in categoria mijlocie. De regula celelalte companii scot pe piata masini de spalat cu o capacitate de minim 5 kilograme si de maxim 12 kilograme.

Tehnologii si functii prezente pe masinile de spalat rufe AEG

Avand in vedere eficienta energetica, majoritatea masinilor de spalat rufe AEG folosesc motoare OKOInverter. Acestea nu doar ca au un consum scazut de curent dar sunt si durabile, ofera o performanta sporita de spalare indiferent de programul ales si sunt destul de silentioase, fiind dublate de o serie de programe si functii economice precum Eco TimeSave, care fac economie atat de energie cat si de timp, spaland rufele mai repede si la fel de eficient. Tehnologia ProSense cantareste atent fiecare incarcatura astfel incat ciclurile de spalare consuma fiecare in parte strictul necesar de curent, apa si detergent.

Toate aceste deziderate sunt atinse fara a sacrifica din calitatea spalarii. Micile deficiente aduse de tehnologiile care au ca scop realizarea de economii sunt corectate prin alte tehnologii precum ProSteam, care are ca scop pastrarea camasilor nesifonate si usor de clacat. Riscul de producere a cutelor este redus cu o treime.

OptiSense este o tehnologie bazata pe senzori. Scopul ei este similar tehnologiei ProSense insa pune accentul in primul rand pe evitarea spalarii excesive si indirect contribuie la realizarea de economii pentru ca nu permite consumul in exces al apei, curentului si detergentului. Multe dintre masinile de spalat rufe scot petele printr-o spalare excesiva sau la temperaturi inalte. AEG foloseste insa tehnologii inovatoare pentru a le indeparta fara a consuma resurse in exces si fara a deteriora hainele.

SoftPlus este o functie care are ca scop ingrijirea hainelor. Acestea ies mai moi din masina de spalat pentru ca detergentul ajunge in fiecare fibra a hainelor, curatandu-le si avand grija ca acestea sa reziste cat mai mult in timp. Suplimentar se poate recurge la aburi, la terminarea ciclului de spalare, astfel incat fibrele hainelor sa se relaxeaza si articolele vestimentare sa fie mai moi si mai usor de calcat.

Unele masini de spalat rufe AEG detin certificarea Woolmark Blue, ceea ce inseamna ca sunt sigure atat pentru spalarea cat si pentru uscarea celor mai sensibile haine cum ar fi cele de lana sau care au eticheta „doar spalare manuala”. Trebuie ales cu grija programul si mai trebuie respectate cateva reguli cum ar fi gradul de incarcare a masinii pentru ca in cazul hainelor sensibile nu este indicat sa incarcam masina la maxim.

23 Comentarii
 1. Raspunde
  Cornelia
  august 3, 2017 la 3:05 pm

  Nu stiu cat de multi romani au in casa o masina de spalat AEG, insa eu ma numar printre ei, sa vorbim drept, nu este o masina de spalat tocmai ieftina, mai ales daca nu iti permiti. Eu am ales sa cumpar o masina de la acest brand tocmai pentru ca este una dintre cele mai bune masini de spalat de pe piata romaneasca, iar in timp economia se vede.
  Dupa spalare, la masinile standard, aspectul hainelor este destul de afectat, in sensul ca sunt sifonate si dupa trebuie sa le calci, dar cu modelul AEG L8FEC68S chiar am uitat de existenta fierului de calcat pentru ca imi protejeaza fiecare material, avand numeroase programe de spalare, dar si functia de abur pe care o puteti folosi inainte de a se termina programul.
  Cel mai mult imi place ca am optiune de a spalat o ora, majoritatea masinilor fie au un program prea scurt, fie prealung, iar rezultatul este la fel de bun ca la un program mai lung, mai ales ca economisesc energie.
  In afara faptului ca este foarte silentioasa, imi place cum arata, este o masina estetica care pot spune ca imi infrumuseteaza casa.Panoul de comanad imi arata temperatura, nivelul de centrigugare, timpul ramas printr-un eccran LCD. Datorita sistemului de reglare automata a apei, am economisit destule resurse de cand am acest model.

1 2

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled