Gorenje este unul dintre cele mai cunoscute branduri slovene la nivel mondial. A fost infiintata in anii 50 pentru a produce echipamente agricole insa ulterior s-a reprofilat si in prezent este cunoscuta  ca una dintre companiile de top europene ce produc electrice si electrocasnice. In aproape toate statele din Europa are o cota de piata intre 5% si 10%, ceea ce demonstreaza inca odata in plus nivelul de apreciere la care a ajuns. Masinile de spalat rufe sunt extrem de apreciate si foarte des intalnite in Romania.

Tipuri de masini de spalat rufe Gorenje

Nu stim in ce masura exista masini de spalat rufe Gorenje cu incarcare verticala a hainelor insa daca ele exista sunt foarte greu de gasit in Romania. Putem spune cu certitudine ca exista o serie impresionanta de modele de masini cu incarcare frontala ce pot fi puse in doua categorii separate – cu sau fara uscator. Evident, cele fara uscator sunt mai putine deoarece Gorenje s-a axat tot timpul spre clientii cu posibilitati reduse de cumparare, chiar daca unele modele sar ca pret de 2.000 de lei.

In general masinile de spalat rufe Gorenje cu uscator fac parte din clase energetice mai putin economice fata de celelalte modele, insa pot ajunge pana la 1.400 de rotatii pe minut si o capacitate de incarcare de 9 kilograme, cu mentiunea ca atunci cand vrem sa uscam hainele nu trebuie sa depasim 6 kilograme.

Am mentionat numarul rotatiilor pe minut si capacitatea de incarcare astfel incat vom lua in calcul aceste criterii pentru a diferentia oarecum masinile de spalat rufe Gorenje intre ele. Dupa numarul de rotatii pe minut, in Romania masinile pot avea 1.000, 1.200, 1.400 sau 1.600 de rpm. In Marea Britanie exista si masini cu 1.100 de rotatii pe minut. Dupa volumul maxim de incarcare a hainelor exista masini de spalat rufe Gorenje care suporta 6, 7, 8 sau 9 kilograme de haine.

Clasa energetica este un criteriu extrem de important pentru romani pentru ca ne uitam foarte atent sa nu incarcam factura la electricitate. Masinile de spalat rufe Gorenje fac parte doar din doua clase energetice, A++ si A+++. A doua clasa amintita este cea care dupa standardele internationale este cea mai eficienta energetic. Cu toate acestea, unele masini de spalat rufe Gorenje sunt chiar mai economice cu 10 sau 20% decat aceasta clasa, lucru care ne face sa spunem ca slovenii au masini de spalat rufe cu patru clase energetice.

Gorenje isi mai imparte masinile de spalat si dupa cateva caracteristici speciale cum ar fi AquaStop,  Power Drive sau Cold and Hot Water. Vom vorbi insa despre aceste caracteristici atunci cand vom aborda partea de tehnologie si functii. Inainte de a ajunge la acest capitol trebuie spus ca pe langa masinile de spalat obisnuite, Gorenje vine si cu doua colectii numite Simplicity si Clours. In principiu, diferenta intre acestea este facuta de culori.

Tehnologii si functii prezente pe masinile de spalat rufe Gorenje

Am promis ca vom incepe cu tehnologiile si functiile Aqua Stop, Power Drive si Cold and Hot Water. Aqua Stop este un sistem de siguranta ce inchide automat alimentarea cu apa a furtunului masinii in caz de scurgeri, prevenind astfel inundatiile. Prin intermediul unor senzori instalati in partea inferioara a masinii, alimentarea cu apa este oprita. Power Drive se refera la tipul motorului, care nu are perii, iar Cold and Hot Water este o functie care permite alegerea apei rece in timpul spalarii. Unele masini de spalat rufe permite alimentarea cu apa calda de la robinet ajutandu-ne astfel sa economisim energie electrica si timp pentru ca ciclul de spalare devine mai scurt, nemaifiind nevoie sa asteptam pana se incalzeste apa. Trebuie doar sa avem grija sa trimitem spre masina o apa cu o temperatura cat mai apropiata de cea necesara programului de spalare ales.

Masinile de spalat rufe Gorenje vin cu solutii pentru a spala orice tip de haine, avand programe de spalare rapida, de spalat ecologic ori de spalat articole vestimentare pretentioane precum lana sau matasea. Pe langa acestea exista si o serie de functii speciale, altele decat cele trei amintite anterior, care ne avertizeaza cand ciclul de spalare s-a terminat, care ne permit sa modificam ciclul de spalare sau care ne permit sa controlam supraincalzirea ori sa blocam accesul celor mici la masina, evitand accidentele.

Steril Tub este o functie care permite eliminarea bacteriilor din interiorul masinii si improspatarea cuvei. Atunci cand spalam des sau lasam foarte mult timp hainele murdare in masina, bacteriile se inmultesc si nu dispar in timpul ciclului normal de spalare pentru ca temperatura apei nu este suficient de mare. Functia se activeaza cu tamburul gol.

Total Weight Control este o tehnologie ce functioneaza pe baza de senzori ce indica greutatea hainelor astfel incat masina de spalat rufe Gorenje consuma apa si electricitate exact cat are nevoie. Acest lucru ii mareste durata de viata. Motoarele cu inverter contribuie si ele la marirea duratei de viata si din acest motiv uneori garantia oferita de producator este una destul de generoasa.

Unele masini de spalat Gorenje dispun si de tehnologia Senso Care ce are un rol similar tehnologiei amintite anterior, adica ajuta masina sa creeze o combinatie optima intre apa consumata, temperatura ei, durata de spalare si viteza de centrifugare, astfel incat hainele sa fie spalate cat mai bine. Unele masini dispun si de AllergyCare, TimeCare sau EcoCare, care e cam acelasi lucru numai ca se pune un accent deosebit pe indepartarea bacteriilor, reducerea timpului de spalare sau reducerea consumului de electricitate si apa.

25 Comentarii
 1. Raspunde
  Matilda
  august 9, 2017 la 2:27 pm

  Cei de la Gorenje m-au surprins prin eficienta peste medie din unct de vedere a functiilor si spalare. Are chiar si o functe de sterilizare a cuvei. Eu detin un model care are o capacitate de spalare de 6 kg, nu mai stiu exact, dar cred ca este una de aici, am dat undeva pana in 2000 de lei si chiar merita investitia.

  Este un model gandit sa ofere o spalare personalizata, o eficienta a consumului de energei si apa peste medie, si intr-adevar acest lucru l-am sesizat, eu o am de 6 luni si imi place foarte mult modul in care o folosesc, este simplu de programat, pe display imi afiseaza toate informatiile despre cum functioneaza pe programul ales. Nu cred ca are rost sa mai vorbesc despre programe, are foarte mult, imi place cum scoate hainele, sincer ma asteptam sa fie mai sifonate, dar unele chiar nu mai au nevoie de calcare dupa ce se usuca.

  Desi este un producator strain, Gorenje a reusit sa aiba succes si la noi in tara, este prima mea masina de spalat de la ei, insa succesul a fost unul garantat, iar investitia pe masura.

1 2

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled