Masina de spalat Hotpoint

MASINA DE SPALAT RUFE HOTPOINT

MASINA DE SPALAT HOTPOINT #1

Hotpoint 7kg masina de spalat

Masina de spalat rufe Slim Hotpoint WMSD723B

Masina de spalat a+++

Masina de spalat rufe Aqualtis Hotpoint Direct Injection AQ105D49D

Masina de spalat rufe SLIM Hotpoint

Masina de spalat rufe SLIM Hotpoint-Ariston AQS73D29

Masina de spalat Hotpoint RSG 744 JK EU

Masina de spalat rufe Hotpoint RSG 744 JK EU

Hotpoint WMSF 622

Masina de spalat rufe SLIM Hotpoint WMSF 622

Masina de spalat rufe Hotpoint

Masina de spalat rufe Hotpoint WMD 722B

Masina de spalat hotpoint

Masina de spalat rufe Hotpoint RPD 1165 DX EU

Hotpoint este un brand ce a luat fiinta in 1911 si este detinut in prezent de Whirlpool si Haier. Majoritatea produselor comercializate sub acest brand sunt electrocasnice, iar masinile de spalat rufe ocupa un loc important. Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii sunt cele mai importante piete de desfacere insa intre produsele pentru cele doua piete exista mici diferente, tocmai prin prisma faptului ca brandul e controlat de doua companii diferite. Nu o sa intram in detaliile influentelor fiecarei companii in parte ci o sa vorbim doar despre masinile de spalat rufe Hotpoint pe care le intalnim in UE si implicit in Romania.

Tipurile de masini de spalat rufe Hotpoint

Ca orice brand de top, masinile de spalat rufe Hotpoint se impart intre masini cu incarcare frontala si masini cu incarcare verticala. Cele din prima categorie se regasesc cu preponderenta la noi. Masinile cu incarcare verticala Hotpoint nu sunt deloc mai putin performante decat cele cu incarcare frontala. Pot avea o viteza de centrifugare si o clasa energetica superioare. Numarul de programe de spalare poate ajunge la 18.

In cazul masinilor de spalat rufe Hotpoint frontale pot exista mai multe subcategorii. Una dintre cele mai importante subclasificari este ce in masini incorporabile si masini independente, adica acelea obisnuite, care nu sunt mascate de o usa de tip mobilier. Capacitatea de incarcare poate fi de 6, 7, 8 sau 9 kilograme, iar clasele energetice pot fi A+, A++ sau A+++.

Luand in calcul viteza de centrifugare, masinile de spalat rufe Hotpoint pot avea 1000, 1200 sau 1400 de rotatii pe minut. La un numar extrem de mic de modele viteza de centrifugare poate ajunge pana la 1.600 de rpm. Un criteriu foarte important de clasificare a masinilor de spalat este cea in functie de posibilitatea de uscare a hainelor. Unele masini au uscator integrat, altele nu. De asemenea, masinile de spalat rufe Hotpoint pot fi clasificate in unele care au display LCD si unele care au ecran digital.

Tehnologii si functii folosite de masinile de spalat rufe Hotpoint

Masinile de spalat rufe Hotpoint sunt recunoscute pentru performantele ridicate si pentru o serie de premii si certificate ce atesta faptul ca brandul urmareste sa inoveze, sa atinga standarde de performanta noi si sa fie sa fie cat mai prietenos cu mediul inconjurator, reducand consumul de apa si energie electrica.

Toate aceste lucruri sunt obtinute fara a sacrifica din calitatea spalarii. Din contra, masinile de spalat rufe au cat mai multe functii si programe ce simplifica si imbunatatesc spalarea hainelor. Numarul total al programelor de spalare poate ajune la 18, iar acestora li se adauga o serie de functii speciale, care economisesc apa si curentul sau aduc o protectie suplimentara tesaturilor cu probleme.

High Definition Washing este un concept pe care il regasim pe masinile de spalat rufe Hotpoint. Acesta scoate in evidenta faptul ca spalarea respecta anumite criterii cum ar fi curatarea perfecta si pastrarea stari initiale a culorilor si a tesaturilor. Practic, dupa primele spalari, hainele vor arata mereu ca noi. Anti Stain este o tehnologie care vine in ajutorul scoaterii eficiente a petelor greu de indepartat. De regula, aceasta trebuie activata separat de restul programelor de spalat si la fiecare ciclu de spalare se adauga o faza noua in care temperatura apei ajunge pana la 43 de grade Celsius pentru a indeparta in jur de 20 de pete dificile si frecvente.

Unele masini de spalat Hotpoint detin certificarea Woolmark Platinium Care, ceea ce inseamna ca pot spala hainele la standarde ridicate, fara a le deteriora pentru ca spalare nu se efectueaza prin frecare. Ca atare, astfel de masini pot spala in siguranta inclusiv hainele care au mentiunea „doar spalare manuala”.

Tehnologia EcoTech se identifica printr-un simbol specific ce se regaseste pe masinile de spalat Hotpoint. Faptul ca oricarui client i se aminteste ca masina foloseste aceasta tehnologie printr-o bulina verde cu scris alb ne arata ca ea este extrem de importanta si Hotpoint nu vrea sa trecem cu vederea foarte usor peste aceasta caracteristica. Scopul tehnologiei este de a spala economic si eficient. A spala economic inseamna in acelasi timp a spala ecologic. Suplimentar, unele masini vin si cu cicluri ecologice de spalare cum ar fi Eco Bumbac, Eco Sintetice sau Eco Rapid 30`, prin care se spala cu apa la o temperatura mai scazuta sau intr-un timp mai scurt decat ar fi normal, putandu-se face astfel o economie de energie electrica de pana la 50%.

Aqualtis este o tehnologie ce se regaseste pe unele masini de spalat rufe Hotpoint si imbina cele doua caracteristici principale enumerate recent: eficienta energetica si protejarea tesaturilor sensibile. Masinile care au aceasta tehnologie pot fi recunoscute usor urmarind doua criterii. Denumirea lor incepe mereu cu „AQ”. Putem da ca exemeplu modelul AQ83D 29 EU/B. Tot din denumire putem vedea daca au fost produse pentru Uniunea Europeana. Cele produse pentru piata europeana au asociere de litere „EU”. Al doilea criteriu dupa care putem distinge masinile de spalat Aqualtis este design-ul aparte. Hubloul este pozitionat putin mai sus si „acoperit” de o piesa semitransparenta ce urca pana peste panoul de comanda.

3 Comentarii
 1. Raspunde
  Iuliana Popa
  octombrie 12, 2017 la 2:53 pm

  Am un slim de la Hotpoint si credeti-ma, a fost cea mai inspirata alegere. Lasand la o parte faptul ca modul in care arata este un pic diferit fata de alte modele de masini de spalat, in sensul ca acestea au hubloul ceva mai in fata, masina incape intr-o locsor destul d emica, eu am pus-o in debara si nici nu se vede.
  Super Wash chiar e super, hainele miros bine, sunt curate si nu sunt mototolite, asta ma enerva cel mai mult la masina dinainte. Eu cand am luat masina era mai scumpa, dar vad ca are mereu reduceri. Trebuie sa stiti ca cea mai avantajoasa chestie, cel utin petru mine a fost ca are cuva din titan si nu ii mai cumpar calgon. Desi la inceput pretul este mai mare comparativ cu alte marci, merita pe termen lung.

 2. Raspunde
  Tiberiu
  septembrie 7, 2017 la 2:36 pm

  Am dat o mica „avere” pe masina asta, dar sincer, nu regret. Este o masina total neobisnuita, de la design pana la functionalitati. Este foarte eficienta atat la spalare cat si la uscarea rufelor, cu o cantitate imensa de spalare. Este vorba de un model destul de economic, care are o serie de programe, chiar si optiune de pre-calcare a rufelor.

  Este o masina de spalat inteligenta, dupa ce pun hainele in masina, presupun ca masoara cantitatea si scade timpul de spalare al acestora imediat. Sistemul touch pe care il are este desul de sensibil, adica la orice antingere, insa nu ma deranjeaza acest lucru. Am o garantie de 5 ani si parca stau ceva mai linistit cand o folosesc.

 3. Raspunde
  Rodica Negru
  august 10, 2017 la 1:30 pm

  Motivul pentru care am achizitionat o masina de spalat hotpoint a fost tocmai datorita faptului ca imi doream ca resturile de detergent sa nu se mai simta in materialele hainelor, iar acest model promitea faptul ca precizia infectiei directe va elimina complet resturile acestea, asa ca pot spune ca isi face treaba asa cum a promis.

  Este o masina silentioasa, cu incarcare frontala, viteza de rotatie este de 1400, iar capacitatea de spalare este foarte mare, are 10 kg, si va pot spune ca hainele ies impecabile dupa fiecare spalare. Numarul de programe este de 16, insa am folosit programul pentru tesaturi delicate si pot spune ca a fost un real succes. Printre functiile speciale cu care vine la pachte masina de spalat Aqualtis Hotpoint AQ105D49D, se numara reglarea temperaturii, ecotech, sistem care technology.
  Este foarte stabila atunci cand usuca hainele si nu pot spune ca este foarte zgomotoasa.

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled