Masina de spalat Zanussi

MASINA DE SPALAT RUFE ZANUSSI

MASINA DE SPALAT ZANUSSI #1

Masina de spalat Zanussi ZWF71243W

Masina de spalat Zanussi

In 1916, in timpul Primului Razboi Mondial, Antonio Zanussi infiinta compania care prelua numele de familie al acestuia. Sapte decenii mai tarziu, in 1984, compania de electrocasnice era cumparata de suedezii de la Electrolux, care au pastrat toate caracteristile brandului italian, alegand sa separe produsele Zanussi de propriile produse. In prezent, sub denumirea Zanussi sunt comercializate mai multe tipuri de electrocasnice printre care si masini de spalat rufe.

Tipuri de masini de spalat rufe Zanussi

Ca orice brand de top, pe piata gasim toate tipurile de masini de spalat rufe comercializate sub numele Zanussi. Dupa modul de incarcare a rufelor intalnim masini de spalat cu incarcare frontala si cu incarcare verticala. Paradoxal, cele din a doua categorie sunt mai intalnite la noi decat cele din prima categorie. La nivel european, masinile de spalat rufe Zanussi cu incarcare frontala le intrec ca numar pe cele cu incarcare verticala.

Un al doilea criteriu dupa care putem imparti masinile de spalat rufe Zanussi este cel al uscatorului integrat. Exista masini care usuca hainele si masini care nu le usuca. In Romania sunt foarte greu de gasit masinile de spalat Zanussi cu uscator integrat insa in viitorul apropiat e posibil sa le intalnim mai des.

Electrolux produce masini de spalat rufe sub brandul Zanussi pentru toate tipurile de clienti. Cei care vor sa „ascunda” masinile in mobila de bucatarie sau oriunde altundeva le pot alege pe cele incorporabile. Ceilalti pot alege masinile obisnuite, care au si un pret mai mic.

Din punct de vedere al eficientei energetice masinile de spalat rufe Zanussi fac parte din clasele A, A+, A++ si A+++. De regula, din clasa superioara fac parte masinile de spalat cu incarcare frontala, obisnuite. De asemenea, de obicei masinile de spalat incorporabile sau cu incarcare verticala fac parte din clasele A++ si A+.

Tehnologii si functii prezente pe masinile de spalat rufe Zanussi

Programele de spalare de pe masinile Zanussi vin in intampinarea nevoilor oricarui tip de consumator. Trebuie doar avut grija sa se respecte indicatiile privind incarcatura hainelor in functie de programul ales pentru ca nu toate permit incarcatura maxima. Spre exemplu, la programul special de spalare lana la 30 de grade Celsius incarcatura permisa este de aproximativ doua kilograme, la masinile de spalat rufe care au un volum maxim de sapte kilograme.

Fiecare program presatabilit poate fi modificat in functie de necesitati. Se poate schimba temperatura apei, durata ciclului de spalare sau forta de centrifugare. Daca doriti, puteti programa masina sa porneasca la o anumita ora, intr-un interval de timp cuprins intre 30 de minute si 20 de ore de la programare.

In cazul in care considerati ca hainele sunt spalate inainte de a se termina ciclul normal, puteti opri masina. De asemenea, daca considerati ca hainele nu sunt spalate suficient puteti porni de mai multe ori clatirea suplimentara. Pentru a nu sifona hainele puteti renunta de tot la clatirea lor. Programul Easy Iron este special conceput pentru a ajuta la calcarea mai usoara a hainelor dupa spalare. Sistemul AquaFall ajuta hainele sa se inmoaie mai usor astfel incat sa fie curatite intr-un timp mai scurt si sa se consume astfel mai putin detergent si mai putina apa.

Fuzzy Logic este o tehnologie care ajuta unele masini de spalat rufe Zanussi sa inteleaga nevoile de apa si detergent ale fiecarui ciclu de spalare, in functie de incarcatura de haine. In felul acesta se economiseste apa, energie si detergent, rol pe care il are si tehnologia AutoSense. Air Flow este o tehnologie care ajuta la mentinerea unui aer proaspat in interiorul masinii de spalat.

Intrebari frecvente despre masinile de spalat rufe Zanussi

De ce curge apa pe jos in timpul spalarii rufelor in masinile Zanussi?

O cauza posibila ar putea fi neetansarea furtunelor de apa sau deteriorarea lor. Evident, un astfel de raspuns poate fi nesatisfacator deoarece aproape cu totii ne gandim la asta insa sunt si utilizatori care nu se gandesc si din acest motiv am amintit acest lucru. O cauza la care nu ne gandim foarte multi ar putea fi utilizarea unui detergent neadecvat sau utilizarea unuia adecvat dar in cantitati incorecte. Cititi manualul de utilizare pentru a vedea ce detergent trebuie sa folositi si in ce cantitati.

De ce nu functioneaza faza de centrifugare la masinile de spalat Zanussi?

Este posibil ca programul de spalare ales sa nu aiba aceasta faza. De asemenea, la anumite masini de spalat rufe Zanussi se poate dezactiva aceasta faza si este posibil sa o fi dezactivat din greseala. Daca programul are aceasta faza si ea nu functioneaza corect este posibil ca si timpul de spalare sa se prelungeasca. Trebuie sa fiti atenti sa centrati bine rufele in cuva pentru o centrifugare adecvata.

Nu sunt multumit de modul in care sunt spalate hainele in masinile Zanussi. Ce pot face?

Masinile de spalat rufe Zanussi, indiferent de tipul lor, sunt cunoscute ca unele care spala hainele impecabil. Daca nu sunteti multumiti de cum spala trebuie sa mariti cantitatea de detergent sau sa schimbati detergentul. In cazul in care solutia nu este buna trebuie sa verificati temperatura de spalare sau sa micsorati cantitatea de haine.

 

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled